Tehetséggondozás: száz fiatal sportolót támogat idén a MOL Alapítvány

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.25. 15:57
null
Hosszú Katinka adta át az okleveleket (Fotó: Tumbász Hédi)
Száz tehetséges fiatal sportolót –  köztük az ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó Pusztai Lizát, a cselgáncsozó Özbas Szofit és a sportlövő Péni Istvánt –  támogat idén, összesen 32 millió forint értékben a MOL Alapítvány.

Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója a keddi ünnepélyes eredményhirdetésen kiemelte: az olajipari cég alapítványa 2006 óta több mint kétezer sportoló fejlődéséhez járult hozzá, összességében 438 millió forinttal.

„Az idei év legnépszerűbb sportágai a klasszikus küzdősportok, mint a birkózás, a cselgáncs és a keleti küzdősportok, valamint az úszás, a vívás és a kajak-kenu voltak” – jegyezte meg.

Hozzátette: az idén tavasszal meghirdetett pályázatra a 10–18 évesek kategóriájában 756-an jelentkeztek, ebből 85-öt támogat az alapítvány összesen 27 millió forint értékben. A 18 éven felülieknek szóló Sport Klasszis kategóriában a beküldött 26 pályázatból 13-at díjaztak összesen 5 millió forinttal.

Mint elhangzott, a MOL Tehetségtámogató Program sportpályázata olyan tehetséges fiataloknak nyújt segítséget, akik országos vagy nemzetközi versenyeken már bizonyítottak. A támogatást útiköltségre, eszközvásárlásra vagy egyéb, a sportoláshoz köthető költségekre vehetik igénybe, ami biztos, kiszámítható hátteret jelent.

A pályázatok háromkörös elbírálását egy szakértői zsűri segítségével a MOL Alapítvány kuratóriuma végezte. Bármilyen sportág magyarországi sportegyesületnél leigazolt versenyzői pályázhattak.

A támogatásról szóló okleveleket Apáti-Tóth Kata és a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka adta át a fiatal sportolóknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik