Sztársportolók Tusványoson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.27. 19:04
null
A tusnádfürdői ovisportpálya
Címkék
A sport és a Nemzeti Sport is jelen volt az idei tusnádfürdői nyári szabadegyetemen, panelbeszélgetések, közönségtalálkozók, sőt sportesemények formájában. Mi több, az idén pályaavatóra és kiállításra is sor került.

 

 

A tábor közepére kiállított teqballasztalon bárki játszhatott, és már hagyományosan itt rendezték a Kárpát-medencei egyetemek és főiskolák kispályás futballtornájának döntőit. A meccsek között a Magyar Országgyűlés futballválogatottja is fellépett a helyi közéleti személyiségek ellen.

A hivatalos nevén XXIX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor fontos ajándékot hozott Tusnádfürdő településnek: az Ovisport Alapítvány itt építette meg a 300. ovisportpályát, melyek közül ez az első, amely romániai magyar óvodában létesült. Albert Tibor polgármester, Molnár Andrea alapítványi elnök és Németh Zsolt országgyűlési képviselő mellett lapunk főszerkesztője, Szöllősi György is beszédet mondott a pályaavató ünnepségen és néma főhajtásra kérte a jelenlévőket a szerdán elhunyt Szepesi György emlékére, az ovifociprogramot egykor elindító és a határon túlra is megálmodó Buzánszky Jenő fiának, ifjabb Buzánszky Jenőnek a jelenlétében. A helyi városházán Aranycsapat-kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők Tusványos ideje alatt, a Puskás Intézet jóvoltából, a szerdai megnyitón Tőkés László püspök, EU-parlamenti képviselő is részt vett.

Gyurta Dániel és Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese
Gyurta Dániel és Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese

De a jelenkor és a közelmúlt sportcsillagai közül is többen eljöttek: Gyurta Dániel, Mocsai Lajos, Miklós Edit és Los Angeles négyszeres olimpiai bajnoka, a zágoni Szabó Katalin is panelbeszélgetések résztvevője volt. Az Erdélyben hallatlanul népszerű tornásznővel a róla szóló életrajzi könyv szerzője, lapunk jegyzetírója, Csinta Samu beszélgetett. Terítékre került az európai sportfővárosi program is (jövőre Budapesté ez a lehetőség és feladat), a szabadidősport nemzeti ügye, a határon túli sporttámogatások fontossága és az Aranycsapat-emlékév is, a VIP-sátor neve pedig évek óta hagyományosan Puskás Ferenc Kávéház Tusványoson.

Az Aranycsapat-kiállításra sokan voltak kíváncsiak
Az Aranycsapat-kiállításra sokan voltak kíváncsiak
Szabó Katalin könyvbemutatója
Szabó Katalin könyvbemutatója

 

Ifjabb Buzánszky Jenő, Szöllősi György és Németh Zsolt
Ifjabb Buzánszky Jenő, Szöllősi György és Németh Zsolt
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik