Sznúker: O'Sullivan bejelentette, jövőre nem indul a vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.23. 13:38
null
Ronnie O'Sullivan jövőre nem indul a világbajnokságon (Fotó: AFP)
Ronnie O'Sullivan a Telegraph-nak adott interjúban bejelentette: jövőre nem indul a sznúker-világbajnokságon, valamint több nagy tornát is kihagy.

 

„Ebben a szezonban tizenegy versenyen vettem részt, a következőben csak három viadalon fogok. Csak néhány meccset akarok játszani. Otthon unatkozom. Talán három-négy tornán állok asztalhoz, olyanokon, amelyeknek kisebb a presztízse – kezdte a Telegraph-nak adott hosszabb interjúját Ronnie O'Sullivan.Kihagyom a Masterst, a világbajnokságot és valószínűleg a UK Championshipet is. Nem akarok játszani a vébén – csak a média akarja, hogy ott legyek. Én pedig nem ezért sznúkerezek. A fiatal srácoknak, akik még nem nyertek, ez egy álom, számomra túlértékelt. Nagyszerű világbajnokságot nyerni – egy héttel később azonban elszáll ez az érzés. Ötszörös világbajnok vagyok, nem éri már meg az a sok vér, verejték és könny.”

A 43 esztendős sznúkeres a Rhiannon Lambert dietetikussal való sikeres együttműködéséről azt mondta: az immár két éve betartott egészséges életmódja nagyban hozzájárult sportsikereihez. Ronnie az elmúlt két évben tíz tornagyőzelmet aratott, újra világelső lett 1506 nap után, megdöntötte Stephen Hendry rekordját 19 Grand Slam-versenysikerrel (vagy másik nevén Triple Crown-torna), átlépte az ezres határt 100-as brékek tekintetében, ami szintén példátlan volt addig. Viszont a jelek szerint úgy tűnik, hogy a sheffieldi Crucible Színházban nem látjuk többet a „Rakétát”, aki múlt hónapban óriási meglepetésre az első fordulóban búcsúzott a világbajnokságon James Cahill ellen.

„Nem tudtam, mi történik velem. Nem bírtam állni, remegtek a lábaim, úgy kellett lejátszanom a tizenkilenc frémet, hogy az a srác minden percét élvezte” – emlékezett vissza a mérkőzésre O'Sullivan, aki többször kritizálta a versenyszervezőket, a bírókat és a sportági vezetőket, de a médiával is meggyűlt a baja.

„A legegyszerűbb elmagyarázni ezt Kimi Räikkönen példáján keresztül. Szeret versenyezni, de nem szeret beszélni róla. Nem akarom reklámozni magam vagy a sznúkert. Nem ezért játszom. Én úgy segítek, hogy odaállok az asztalhoz, és lökök egy 147-et. Nem úgy veszem, hogy ott kell állnom, beszélnem kell az ellenfelemről, egy tornáról, vagy hogy miért úgy ment a játék. Elegem van ebből a sz.rságból. Nincs mit mondanom, a játékom beszéljen helyettem.”

De ha csak három-négy versenyen indul egy szezonban, mit csinál a rengeteg szabadidejében? „Csak olyan dolgokat, amik iránt lelkesedem. Nem szerepelek televíziós show-ban, nem megyek a dzsungelbe vagy ugrom le egy épület tetejéről szórakozásból. Viszont láthatnak főzni, a megfelelő étrendről beszélni, egészségről és fitneszről. Ezek segítenek az embereknek” – folytatta Ronnie.

A teljes interjút itt olvashatják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik