Szkander-vb: két magyar ezüst a felnőttek között

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.11.03. 21:19
Kőváriné Ivánfi Brigitta volt a legeredményesebb magyar a vasárnap zárult romániai szkander-világbajnokságon, miután a felnőtt mezőnyben jobb kézzel és ballal is ezüstérmet szerzett a nők 70 kilogrammos súlycsoportjában.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a constantai versenyen Kőváriné a masters korosztályban is asztalhoz állt, ott mindkét kézzel világbajnok lett, így összesen négy éremmel fejezte be a vb-t. A zárónapon Barzsó Henrietta (60 kg, jobb kéz) az ötödik helyet szerezte meg, míg Kovács Caroline (80 kg, jobb kéz) hetedik lett.

Az összes korosztályt és kategóriát beleszámítva a magyar küldöttség három aranyérmet, két ezüstöt és két bronzot szerzett. Kővárinén kívül Józsa Mihály (senior grand masters) lett világbajnok.

Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke elmondta: a szakmai stáb értékeli a constantai világbajnokságot, és megkezdik a felkészülést a következő világversenyre, amelyet Magyarország rendez.

„Tudtuk, hogy nagyon erős a mezőny. Itt a pontszerző helyekért is nagyon meg kell küzdeni. Több negyedik helyezettünk is volt ezen a vb-n. Jövőre Európa-bajnokságot rendez Magyarország, amelyre gyakorlatilag már a következő héttől elkezdjük a felkészülést” – mondta a sportvezető.

A romániai világbajnokságon 54 ország 1210 versenyzője indult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik