Súlyemelés: lakkozás és babavárás volt Nagy Péter programja

Vágólapra másolva!
2020.06.03. 13:52
null
Nagy Péter május 9-én mondta ki a boldogító igent
A tréningek könnyítettek, mégis erőltetett meneten van túl a súlyemelő, Nagy Péter: a körülmények miatt nagy energiát fektetett esküvője megszervezésébe.

 

A győzelmét követően megdermedt olimpiai kvalifikációs ranglista alapján egy magyar súlyemelőnek maradt halvány esélye, hogy kacérkodhasson a 2021-re halasztott tokiói olimpiával: mondani sem kell, ő Nagy Péter, aki 2012-ben és 2016-ban a sportág egyetlen magyarjaként lépett pódiumra az öt karika égisze alatt.

A Szegedi Lelkesedés 157 kilogrammot nyomó versenyzője a karantén kezdeti időszakában remetei magányban is folytatta az edzéseket, de amikor kiderült, hogy az olimpia egy évet csúszik, visszavett a „tempóból”: funkcionális tréningeket tartott, súlyemelés gyanánt legfeljebb felhúzásokat csinált, és csak napi egy edzés szerepelt a programjában. Mégsem mondhatjuk, hogy eseménytelenül telt az elmúlt időszak: május 9-én megnősült, és feleségével, Filoménával júliusra várják kislányukat, aki a Lara nevet kapja.

„Elég kalandosan alakult a szervezés – mondta a 2018-ban összetett Eb-bronzérmes, lökésben országos rekorder Nagy. – Már tavaly, az olimpia időpontját is figyelembe véve kitűztük a dátumot, és idén augusztus huszonkilencedikére lefoglaltuk a helyszínt, a zenekart. Decemberben aztán kiderült, hogy gyermekünk lesz, és mert augusztusra – majd júliusra – prognosztizálták a születését, egyértelművé vált: egyhónapos babával nem lesz esküvő. Újra kellett kezdeni a szervezést, de akkor meg foglaltak voltak a zenekarok és a lehetséges helyszínek, így eldőlt, szűk családi körben házasodunk meg. Erre kitört a koronavírus-járvány, és úgy tűnt, csak a hivatalban, a két tanú előtt esküdhetünk meg. Végül a szülők, a testvérek is jelen lehettek, és május kilencedikén a rédei református templomban is kimondhattuk a boldogító igent.”

Nagy Péter tehát új élet küszöbére lépett, beszélgetésünkkor éppen a bútorvásárlást intézték, a múlt héten pedig pedig edzőjével, Oláh Imrével a súlyemelőtermet csinosították Szegeden: minden, ami rozsdásodott, elkopott, azt csiszolták, lakkozták, festették. No, de mi a helyzet a motivációval, hiszen még nem vívta ki a kvótát?

„Nekidurálom magam, noha most nem tudom megmondani, miként befolyásolhatja az apaság, az új életritmus a teljesítményemet – gondolkodott Nagy. – Tény, csak négyszázhúsz feletti összetett eredménnyel lehet esélyem, amit a november eleji Eb-n kellene megcsinálnom, de – igaz, kisebb eséllyel – két négyszáztíz feletti teljesítmény is segíthet, amihez persze két kvalifikációs versenyen kellene indulnom 2020. október elseje és 2021. április harmincadika között.”

Ha sikerül kivívnia az olimpiai indulás jogát, ha nem, Nagy Péter nem hagyja abba jövőre a versenyzést, a játékok utáni első, azaz a 2022-es Európa-bajnokságon még szeretné megmutatni magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik