Súlyemelés: elfelejtették nevezni a versenyre a szegedi olimpikont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.01. 15:47
A szeptemberi, thaiföldi súlyemelő-világbajnokságra készülő Nagy Péter erre a hétvégére egy németországi világkupa-fordulót tervezett a felkészülésébe, azonban a szövetség elfelejtette nevezni a versenyre – számolt be róla a szegedma.hu.

„A múlt héten érdeklődtem a szövetségben, hogy melyik edzővel és mikor megyek Németországba. Sokat megéltem már, de arra nekem is elkerekedett a szemem, amikor visszakérdeztek, hogy hova meg minek megyek én” –mondta Nagy Péter a szegedma.hu-nak. „A múlt héten érdeklődtem a szövetségben, hogy melyik edzővel és mikor megyek Németországba. Sokat megéltem már, de arra nekem is elkerekedett a szemem, amikor visszakérdeztek, hogy hova meg minek megyek én” –mondta Nagy Péter a szegedma.hu-nak.

A németországi viadal duplán jól jött volna a szegedi olimpikonnak. Egyrészt az olimpiai kvalifikációhoz szükséges hat verseny egyikét letudta volna és emellett a világbajnoki felkészülés hajrájában egy rangos versenyen mérhette volna le, hogy hol tart az edzésekkel.

„Májusba leadtuk a tervezetet az edzőtáborokról és a versenyekről. Innentől a szövetség dolga az ügyintézés. Lévén, hogy kvalifikációs versenyről van szó, nem nevezhetnek a klubok, csak a szövetség. Hogy hol akadt meg az ügy, azt nem tudom, mert senki nem mondott semmit, pedig találkoztam ezen a héten is a szövetség vezetőivel.”

A szegedi portál megkereste a magyar szövetséget is, ahol az elnökhöz irányították:

„Én is csodálkoztam rajta, hogy nem indul a versenyen Péter – kezdte Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő-szövetség elnöke. – A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál segítettünk a versenyzőnek anyagi támogatáshoz jutni, amit pont az ilyen versenyekre tudna használni. Péter nem keresett meg bennünket, hogy erre akarja fordítani a támogatását. Valóban leadta a felkészülési programját, de az csak terv.”

Minderre Nagy Péter úgy reagált, hogy eddig az volt a menet, hogy a versenyzők leadták a felkészülési tervet a kapitánynak, amit ő továbbított a szövetségnek, amely intézte a nevezést. „Soha nem volt olyan, hogy külön kérni kellett egy-egy indulásra lehetőséget, amit korábban leadtunk időben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik