Sporttudomány: három napra Pécsre költözik a hazai szakma

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.25. 22:06
Jövő héten csütörtök és szombat között 14. alkalommal rendezik meg Pécsett az országos sporttudományi kongresszust, amelynek jelmondata ezúttal: sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) csütörtöki közleménye szerint a Magyar Sporttudományi Társaság és a PTE Egészségtudományi Karának közös szervezésében sorra kerülő kongresszusra már több mint kétszázan regisztráltak.

A rendezvényen az érdeklődők szakmai előadások keretein belül ismerkedhetnek meg az előző évek hazai és nemzetközi sportszakmai tudományos kutatásainak eredményeivel.

„Ilyen nagyszámú előadó egy helyen, egy időben még nem tartott előadást rendezvényeinken. Három napra Pécsre költözik a magyar sporttudományos szakma, hiszen az első nap nyolc plenáris előadásán túl két szekcióban kilencven előadásra és több mint hatvan rövid szóbeli prezentációra kerül sor” – közölték.

Mint hozzátették, az előadók zöme a magyar sportszakemberképző intézményeket képviseli, de érkeznek az Egyesült Királyságból, Csehországból, Szerbiából és Lengyelországból is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik