Sportpolitika: Szabó Tünde szaúdi küldöttséget fogadott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.20. 11:22
Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára hivatalában fogadta a Szaúd-arábiai Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatóját, Abdullah al-Gamedit.

Az igazgatón kívül a küldöttség tagja volt a szaúdi vízilabda-, valamint súlyemelő-szövetség elnöke, Nasszer al-Degajszer és Mohammed al-Harbi, a labdarúgó-szövetség főtitkára, Adel al-Batti, továbbá az arab ország budapesti nagykövete, Mohamed bin Abdel-Hádi al-Matrafi.

Az Emmi sajtóközleménye szerint Szabó Tünde a szerdai megbeszélésen tájékoztatta vendégeit a magyar sport utóbbi években elért eredményeiről, majd kitért a közeljövő terveire. A szaúdi küldöttség különösen a sportlétesítmények építéséről és fejlesztéséről érdeklődött, illetve a szakmai együttműködés lehetőségeinek kidolgozását szorgalmazta.

Abdullah al-Gamedi reményét fejezte ki, hogy a jövőben szorosabbá váló sportkapcsolatok, konferenciák, csereprogramok, esetleges közös edzőtáborok hozzájárulnak a szaúdi sporteredmények javulásához.

A sportvezetők hivatalos látogatásuk során a többi között megtekintik a 2017-es, budapesti vizes világbajnokság fő helyszínét, a Duna Arénát, valamint a Groupama Arénát is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik