Sportlövő-vk: nyolcadik lett a légpisztolyos Major, Tátrai duó

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.02.27. 13:11
A Major Veronika, Tátrai Miklós kettős a nyolcadik helyen végzett a légpisztolyosok vegyes csapat számában az Újdelhiben rendezett sportlövő-világkupa szerdai zárónapján.

A viadal honlapja szerint a korábban mindkét egyéni számban, sport- és légpisztolyban győztes és olimpiai kvótaszerző Major, illetve a férfiaknál 17. Tátrai remekül szerepelt az alapversenyben. Előbbi 382, utóbbi pedig 388 kört ért el, így 770 körös eredményt produkáltak, s mindössze két körrel maradtak le a fináléról, melybe az öt legjobb duó került be a 39 párosból. Major, illetve a férfiaknál 17. Tátrai remekül szerepelt az alapversenyben. Előbbi 382, utóbbi pedig 388 kört ért el, így 770 körös eredményt produkáltak, s mindössze két körrel maradtak le a fináléról, melybe az öt legjobb duó került be a 39 párosból.

A légpuskások hasonló számában két magyar kettős is indult: a Péni István, Horváth Lea páros 833.7 körrel a 16., a Sidi Péter, Gáspár Lalita egység pedig 832.7-del a 21. helyen végzett az 54 csapatos mezőnyben. Az ötös döntőbe kerüléshez 836.5 körre volt szükség.

Az olimpia műsorán a jövő évi tokiói játékokon debütál majd a légpisztolyosok és légpuskások vegyes csapat versenye, ám közvetlen kvótát csak a tavalyi világbajnokságon lehetett ezekre szerezni. A japán fővárosban minden olyan ország indíthat csapatot – számonként maximum kettőt –, melynek női és férfi versenyzője is lesz az egyéni küzdelmekben.

A magyar együttes sikeresen szerepelt az év első világkupáján. Major két győzelme és kvótája mellett Péni István a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett viadalát nyerte meg, s ezzel ugyancsak indulási jogot szerzett a 2020-as olimpiára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik