Sportlövő Eb: Major Veronikából ezúttal hiányzott a precizitás

PIRCS ANIKÓPIRCS ANIKÓ
Vágólapra másolva!
2019.07.11. 17:51
null
Major Veronika hatodik helye volt a legjobb magyar egyéni eredmény csütörtökön (Fotó: Tumbász Hédi)
Nem született magyar egyéni érem a gyenesdiási 50 méteres sportlövő Európa-bajnokság első versenyszámában, a férfiaknál svéd, a nőknél ukrán versenyző győzött.

 

 

Major Veronika 6. helye volt a legjobb egyéni eredmény a gyenesdiási 50 méteres futócéllövő Európa-bajnokság első éremosztó napján. A 30+30 lövéses viadal női csapatversenyében ugyanakkor született hazai érem, igaz, ez előre borítékolható volt a háromtagú mezőnyben.

„Az első napon ment el a jobb eredmény, a lassú lövésekkel nagyon megküzdöttem, hat kört hagytam a verseny első felében. Ha magasabb eredményt érek el, jobb érzésekkel álltam volna be csütörtökön a lőállásba a gyors lövésekre. Végigküzdöttem a kétnapos viadalt, de a koncentrációmban volt egy kis megingás, és a versenyzésemből ezúttal hiányzott a precizitás – értékelt önkritikusan a szakág háromszoros junior világbajnoka, a keszthelyi Major Veronika, aki az utóbbi időben olimpiai szakágban, pisztollyal remekel, és már februárban megszerezte az olimpiai kvótát. – Azzal, hogy pisztolyra váltottam, futócélban az ötvenméteres felkészülésre már nem maradt idő. Korábban, még juniorként a fiúk mezőnyében versenyeztem, mert akkor nőknek még csak tíz méteren rendeztek versenyeket, és már akkor is tisztában voltam vele, az ötven méter más műfaj. Most megint egy kicsit új élmény volt. Ezúttal a hatodik helyre volt elég a teljesítményem, van még két versenyszám, a vegyes párosban és az egyéni 40 vegyes lövéses versenyben is odateszem magam, mert szeretnék egy szép eredményt elérni azon a lőtéren, ahová gyermekkorom óta járok.”

A férfiak versenyének második napjára igen jó pozícióból fordult Sike József, a győriek rutinos sportolója mindössze két körre volt a dobogótól a gyors lövések megkezdése előtt, az első sorozat két gyenge lövése azonban megpecsételte a sorsát, végül csak a 15. lett. A Sike, Boros László, Tasi Tamás trió nem tudott dobogóra állni a csapatok négytagú mezőnyében.

„Gondolkodom, miben hibáztam… Talán abban, hogy túlságosan megnyugodtam a próbalövések során, az egymás után lőtt belső tízesek után úgy gondoltam, itt már nem lehet gond. Aztán az első két lövéssel elment az esély a jó eredményre. Borzasztó érzés volt azzal a tudattal végigversenyezni a második napot, hogy már az elején tudtam: vége van” – mondta csalódottan Sike József.

Az Európa-bajnokság pénteken a vegyes párosok versenyével folytatódik.

SPORTLÖVÉSZET, EURÓPA-BAJNOKSÁG
FUTÓCÉL, 50 MÉTER, 30+30 LÖVÉS
FÉRFIAK, EGYÉNI
1. Jesper Nyberg (Svédország) 592
2. Makszim Sztyepanov (Oroszország) 589 – a szétlövés harmadik sorozatában 20–17
3. Mihail Azarenko (Oroszország) 589
…11. Tasi Tamás (Magyarország) 581
…13. Boros László (Magyarország) 576
…15. Sike József (Magyarország) 574.
CSAPAT
1. Oroszország (Azarenko, Sztyepanov, Dmitrij Romanov) 1762
2. Svédország 1747
3. Finnország 1741
4. Magyarország (Boros, Sike, Tasi) 1731.

NŐK, EGYÉNI
1. Viktoria Ribovalova (Ukrajna) 573 kör
2. Valentina Honcsarova (Ukrajna) 567
3. Daniela Vogelbacher (Németország) 565
…6. Major Veronika (Magyarország) 558
…10. Körtvélyessy Gabriella (Magyarország) 529
…13. Bedekovich Viktória 448.
CSAPAT
1. Ukrajna (Galina Avramenko, Honcsarova, Ribovalova) 1704
2. Oroszország 1639
3. Magyarország (Bedekovich, Major, Körtvélyessy) 1535

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik