Sportlövő Eb: bronzérmesek a magyar férfi puskások

PIRCS ANIKÓ, TUMBÁSZ HÉDI (FOTÓ)PIRCS ANIKÓ, TUMBÁSZ HÉDI (FOTÓ)
Vágólapra másolva!
2019.09.20. 13:13
Bronzérmet szerzett a Pekler Zalán, Péni István, Sidi Péter összeállítású férfi puskás csapat a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számának csapatversenyében a 25 és 50 méteres bolognai Európa-bajnokságon.
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG! (Fotók: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG! (Fotók: Tumbász Hédi)

 

Egyéniben Péni éppen csak lemaradt a nyolcas döntőtől, 1175 körrel a 9. helyen végzett, Sidi Péter ugyanennyi köregységgel – kevesebb belső tízessel – a 11. helyen zárt. A csapat harmadik tagja, Pekler Zalán 1168 körrel a 28.

A csapatversenyt Norvégia fantasztikus teljesítménnyel, fölényesen, a világcsúcsot öt körrel megjavítva nyerte.

„A csapatbronznak örülök, reméltem, bizakodtam hasonló eredményben. Jó látni, hogy sokat fejlődött az egész puskás válogatott, a juniorok is kiválóan lőttek az Eb-n, hosszú távon erős csapat állhat össze férfi puskában, amely a folytatásban rendszeresen hozhat majd hasonló eredményeket – mondta Péni István.Ami az egyénit illeti: voltak jobb és rosszabb részei a versenyemnek, miként az évemnek is, de talán nem is baj, hogy most kilencedik lettem, nem ebben az évben kell minden versenyt megnyerni."

„A csapatbronz szép eredmény, amióta én ebben a számban versenyzem, sosem voltunk érmesek világversenyen – így Sidi Péter.Pekler Zalán juniorként hozta, ami tőle elvárható, én az elvárások felett teljesítettem, miután ebben az évben csak a légpuskára készültem, az összetett számot háttérbe szorítottam. Péni István ezúttal sajnos elmaradt a várakozásoktól. Kicsit mind a ketten szerencsétlenek voltunk, az 1175 körös eredmény szép teljesítmény, nüanszok választottak el bennünket a döntőtől egyéniben."

„Összességében csalódott vagyok, mert többet vártam magamtól, nem az összetett verseny huszonnyolcadik helyéért jöttem Bolognába – fogalmazott Pekler Zalán.Nem voltam túl szerencsés, sok olyan kilencest lőttem, ami közel volt a tízeshez. Az álló testhelyzetben gyengébben teljesítettem, mint a legutóbbi versenyeken. Valamelyest kárpótol a csapat harmadik helye, ez életem első felnőtt Európa-bajnoki érme."

EURÓPA-BAJNOKSÁG, BOLOGNA
50 m. Férfiak. Puska. Kisöbű szabadpuska, összetett. Csapat. Európa-bajnok:
Norvégia (Simon Claussen, Jon-Hermann Hegg) 3540 – világcsúcs, régi: 3535, Oroszország, 2018, 2. Csehország 3526, 3. MAGYARORSZÁG (Pekler Zalán, Péni István, Sidi Péter) 3518

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik