Sportlövő Eb: aranyéremért lő a Péni, Dénes puskás páros

PIRCS ANIKÓ, TUMBÁSZ HÉDI (Wroclaw)PIRCS ANIKÓ, TUMBÁSZ HÉDI (Wroclaw)
Vágólapra másolva!
2020.02.28. 14:24
null
Dénes Eszter és Péni István világcsúccsal kezdett (Fotó: Tumbász Hédi)
Kiválóan kezdték a puskások a wroclawi 10 méteres olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságot, a Péni István, Dénes Eszter kettős aranyéremért lőhet az új olimpiai versenyszámban, vegyes párosban. A női pisztolyosoknál nem alakultak jól az eredmények, a magyar hármasból Major Veronika szerepelt a legjobban, a 16. helyen végzett.

 

Az Újpesti TE duója lehengerlően kezdte a viadalt, az alapversenyből631.7 körös Európa-csúccsal – amelyről aztán kiderült, hogy világcsúcs is egyben – jutott a legjobb nyolc közé.

A döntő 16 órakor kezdődik a lélegzetelállító Centenáriumi Csarnokban.

A történelmi épület 1911 és 1913 között abban az időben épült, amikor a lengyel város a Német Birodalom része volt. A multifunkcionális létesítmény – amelyben kiállításokat, koncerteket és operaelőadásokat éppúgy rendeznek, mint sporteseményeket – arányaival és méreteivel, tágas tereivel, betonkupoláival és árkádsorával impozáns látványt nyújt.

Impozáns az Eb-helyszín (Fotó: Tumbász Hédi)
Impozáns az Eb-helyszín (Fotó: Tumbász Hédi)

Ami a többi szakágat illeti...

A pénteki programban érem- és kvótaeséllyel léptek lőállásba a magyar női pisztolyosok – sem egyik, sem másik nem sikerült. A Fábián Sára Ráhel, Major Veronika, Sike Renáta hármasból Major szerepelt a legjobban, ám ezúttal a szakág keszthelyi klasszisa is visszafogottan teljesített: 571 körrel a 16. helyen végzett, míg Sike jelentősen elmaradt az elmúlt hónapokban sorra lőtt eredményétől, 563 körrel 41.-ként zárt, ezáltal messze volt attól, hogy tokiói indulói jogosultságért küzdhessen. A nyolcas döntőhöz 574 kört kellett lőni, kvótát ért a nyolcadik, valamint az alapverseny kilencedik helye is.

Majorhoz hasonlóan 571 köregységet teljesített Fábián Sára Ráhel is – a 18 éves tehetség elégedett volt az eredményével pályafutása második felnőtt-világversenyén.

Úgy érzem, segített, hogy korábban a riói világkupa-viadalon már versenyeztem a felnőttek között. Nagyon élveztem a versenyt, noha az elején akadt egy kis gond a koncentrációmmal, a folytatásban össze tudtam magam szedni. Voltak hullámvölgyeim, de mindegyikből ki tudtam jönni, és sok szép sütésem volt, aminek örülök, és az eredményemmel is elégedett vagyok – értékelt a 19. helyen végző Fábián Sára Ráhel.

A magyar csapat a negyedik helyen jutott be a vasárnapi csapatviadalnegyeddöntőjébe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik