Sportlövészet: Sike Renáta beállt dolgozni a patikájába

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.08. 19:23
A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat rosszul élte meg Sike Renáta világ- és Európa-bajnoki bronzérmes sportlövő, akinek az segített, hogy beállt dolgozni abba a patikába, amelyben testvérével tulajdonosok.

A BHSE sportlövője a Kossuth Rádiónak szerdán elmondta, hogy gyógyszertári szakasszisztensi képesítéssel rendelkezik, míg nővére gyógyszerész, és néhány éve együtt vágtak bele egy gyógyszertár vezetésébe. A patika mindennapjaiba eddig sportolói elfoglaltságai miatt nem tudott belefolyni, de a világjárvány ezen is változtatott.

„Most a helyzet megkívánta, hogy én is ott legyek és besegítsek az ott dolgozó embereknek” – jegyezte meg a pisztolyos.

A szükség ebben az esetben könnyebbséget hozott Sike Renáta életébe, mivel a korlátozások bevezetésekor kifejezetten nehéz napokat élt át, nem mert kimenni az utcára, ezért úgy döntött, hogy dolgoznia kell, hogy kizökkenjen abból az állapotból.

„Maga a helyzet volt új. Rengeteg rossz cikket olvastam, mindenhol ezeket a rossz híreket hallotta az ember, és egyszerűen rám telepedett ez az érzés, nem tudtam tőle szabadulni” – mondta Sike, aki két-három nap után felhagyott a hírek olvasásával, azóta csak a körülötte élőkre koncentrál, és igyekszik segíteni, ahol tud, így pedig sokkal jobban érzi magát.

A munka és a korlátozások ellenére sem állt le a sporttal. Jógázik, tornázik és fut, illetve otthonában légpisztollyal lőni is tud.

Sike Renátának még nem sikerült kvótát szereznie a tokiói játékokra, amelyet egy évvel elhalasztottak, és a lövők utolsó kvótaszerző versenyét sem májusban rendezik meg. Ezért a sportoló most úgy érzi, a kvalifikációval nem kell foglalkoznia jelenleg, a kicsit lazább edzések pedig nem fogják igazán visszavetni, mivel évtizedek tapasztalata van mögötte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik