Sportlövészet: Sike és Tátrai vitte a pisztolyos aranyakat

Vágólapra másolva!
2020.02.08. 22:29
null
Sike Renáta nem talált legyőzőre az ob-n (Fotó: Tumbász Hédi)
Egyéniben és vegyescsapatban is Sike Renáta és Tátrai Miklós diadalával zárult a százhalombattai légfegyveres országos bajnokság szombati, pisztolyos versenynapja.

 

A BHSE olimpiai kvótára hajtó versenyzői egyaránt a finálékban villogtak. Az alapversenyben a férfiaknál Tátrai a harmadik volt, két körrel elmaradva az 570 körrel első Farkas Rolandtól.

A döntőben Tátrai már egyértelműen a mezőny fölé nőtt, és több mint három körrel győzte le az ezüstérmes Nagy Lászlót.

Sike Renáta az alapban a papírformának megfelelően a második volt, igaz, szoros versenyben, mindössze egy körrel maradt el a világ egyik legjobb pisztolyosának számító Major Veronikától, aki 576 körrel zárta a 60 lövést.

A fináléban az ebben a számban 2015-ben Eb-bronzérmes Sike egészen remekül célzott (243.4 kör) és nagy fölénnyel, 3.9 körös előnnyel utasította maga mögé Majort (239.5 kör), aki egyébként jobbat ért el a férfi győztes eredményénél.

Az olimpia műsorán is szereplő vegyescsapatban a Sike, Tátrai kettős sikere abszolút papírforma-eredmény. A honvédos kettős minden körben a legjobb volt, a fináléban pedig – a magyar szövetség tájékoztatása szerint – 16-8-ra nyert a paralimpikon Dávid Krisztina Nagy Mátéval alkotott duója ellen.

SPORTLÖVÉSZET, LÉGFEGYVERES OB
FÉRFI PISZTOLY

1. Tátrai Miklós (BHSE) 238,5 kör
2. Nagy László (BHSE) 235,4
3. Hegedűs László (UTE) 215,2

NŐI PISZTOLY
1. Sike Renáta (BHSE) 243,4 kör
2. Major Veronika (Keszthelyi LK) 239,5
3. Fábián Sára Ráhel (KSI) 216,8

VEGYESCSAPAT
1. Sike Renáta, Tátrai Miklós (BHSE)
2. Dávid Krisztina, Nagy Máté (BHSE)
3. Varga-Zalay Babett, Hegedűs László (UTE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik