Sportlövészet: Péni és Major az év legjobbjai

P. A.P. A.
Vágólapra másolva!
2019.12.03. 19:20
null
Péni István (Fotó: Tumbász Hédi)
Péni Istvánt és Major Veronikát választotta a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöksége az esztendő legjobb versenyzőjének – az elismerést a szövetség keddi évzáró vacsoráján adták át.

A szakemberek döntésénél sokat nyomott a latban, hogy mindkét lövő olimpiai kvótát szerzett. A legjobb férfiversenyzőnek választott 22 éves Péni István az újdelhi kvalifikációs világkupaverseny 50 méteres összetett számában nyert aranyéremmel lőtt kvótát. Ugyancsak kisöbű puskával érte el az év másik kiemelkedő eredményét: a minszki Európai Játékokon lett bronzérmes. A világ szűk elitjében jegyzett fiatal újpesti puskás a novemberi kínai világkupadöntőben légpuskában szerzett ezüstéremmel zárta az esztendőt.

Az év legjobb női lövője, a 22 éves pisztolyos Major Veronika szintén az indiai világkupán, a sportpisztolyos számban döntős világcsúccsal nyert aranyéremmel szerzett tokiói indulási jogosultságot. Idei teljesítményéből kiemelkedik az Európa-bajnokságokon elért eredménysora: eredeti szakágában, az olimpia programján nem szereplő futócéllövészetben aranyérmet ünnepelhetett a hazai rendezésű kontinenstornán, a 25 és 50 méteres Eb-n ezüst-, a 10 méteres kontinensbajnokságon bronzérmes lett a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub klasszisa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik