Sportlétesítmények: több mint 20 milliárd a Nemzeti Olimpiai Központra

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.09.30. 16:53
null
Látványterv a Puskás Ferenc Stadion környezetéről (Fotó: bmsk.hu)
A kormány által hétfőn benyújtott jövő évi költségvetési javaslat szerint az állam 20.3 milliárd forinttal támogatja 2014-ben a Nemzeti Olimpiai Központ beruházását. A Nemzeti Olimpiai Központ koncepciója a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukcióját és a körülötte létesítendő számos sportlétesítményt tartalmazó sportpark építését fedi.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) biztosított összegek között a sporttevékenység támogatása fejezet alatt található felsorolásból kiderül, hogy a nemzeti stadionfejlesztési program megvalósítására a következő évben összesen 12 milliárd forint jut, míg a sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatására, valamint a sportszövetségek adósságának rendezésére 11 milliárd.

A győri multifunkcionális aréna beruházásnak támogatására 4.9 milliárd forintot, míg a székesfehérvári Sóstói Stadion fejlesztésére 4.5 milliárdot biztosít a költségvetési javaslat.

Az Országgyűlés elé benyújtott dokumentumból kiderül, hogy a diósgyőri futballaréna fejlesztéséhez 1.75 milliárd forinttal, a debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciójához pedig 1.8 milliárd forinttal járul hozzá 2014-ben az állam.

Egyaránt 3-3 milliárd forint jut majd a tornaterem-építési programra, illetve a tanuszoda-fejlesztési programra. A javaslat a 16 kiemelt sportág létesítményfejlesztéseire emellett 4 milliárd forintot szán.

A 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválhoz (EYOF) kapcsolódó fejlesztésekre 1,5 milliárd forint szerepel a tervezetben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik