Sportkrém: Juhász Roland tinédzserek mellé ült be az iskolapadba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.23. 07:15
null
Juhász újra beült az iskolapadba
A Nemzeti Sport pénteki mellékletéből ajánljuk.

Juhász Roland futballozik és tanul. Sőt, leérettségizett, hiszen bántotta, hogy másfél évtizede a karrierje miatt abbahagyta a tanulást. Az érettségi után pedig rögtön jöhet a diploma is.

„A tanulás most fontos része az életemnek. Amikor hazaköltöztem Belgiumból, elhatároztam, hogy addig nem nyugszom, míg nem pótolom ezen a téren is az elmaradásaimat. Gyerekként jó tanuló voltam, vágott az eszem, csak hát túlságosan korán magántanuló lettem. Alig végeztem el a harmadikat, a futball miatt máris kivettek az osztályból – utólag belátom, ez túlságosan korai volt. Onnantól elhanyagoltam a tanulást, és ez a mai napig nagyon bánt. Öreg fejjel nem szégyelltem ismét beülni az iskolapadba, az érettségit egy éve szereztem meg. Gondolhatja… Ott ültem a tizennyolc éves fiatalok között. A tanárok féltettek is egy kicsit, de látták, becsülettel készülök az órákra, komolyan veszem a leckeírást és ezt a többi diák is díjazta. Aztán ha úgy éreztem szükségét, elmentem matekkorrepetálásra, szóval tényleg nem vettem félvállról a dolgot. Az érettségi már megvan, a következő lépés a diploma. Most Egerbe járok főiskolára, sportszervezői szakra. Addig nem nyugszom, amíg nem lesz meg a diplomám.”

Ha kíváncsi arra, Juhász Roland mennyit érez a futballistalét negatívumaiból, miért választotta Budapestet, és miért beszél most lapunknak a magánéleti válságáról, lapozzon bele a Sportkrém pénteki számába!

TOVÁBBÁ
Mocsai Tamás: a polgármester, aki saját kezűleg felvirágoztatta a falut
Szekeres Klára a népmesékből szerette meg Mátyás királyt
Tóth Márton a konyhában önfejlesztő, de profi séfeket is felhív egy-egy új ötletért

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik