Szabó Tünde szerint nagyon fontos a sportolók érdekvédelme (Fotó: Koncz György, archív)

 

Az államtitkár a TF és a Magyar Jogász Egylet közös sportjogi konferenciáján tartott tájékoztatót „A sportsérültek jogairól hazai és a nemzetközi gyakorlatban” címmel, és kifejtette: a szövetségek sportágspecifikus egészségügyi szabályzatának tartalmaznia kell a sportsérülések megelőzésére, a sportegészségügyi ellátásra, valamint a sportbiztosításra vonatkozó sportági előírásokat is.

„Az állami sportigazgatás számára is rendkívül fontos, hogy csökkentsük a sportolók hosszú távú, esetlegesen maradandó sérüléseinek a lehetőségét, ehhez szükség van a megfelelő információk átadására, illetve a sportági szabályzatok betartására” – mondta Szabó Tünde.

Az államtitkár hozzátette, hogy a sport területe rendkívül gyorsan fejlődik, ez pedig a sportolók eredményorientáltságát is növeli, ezért meg kell szüntetni az esetleges joghézagokat sportjogi és egészségügyi jogi területen.

„Egy-egy sérülés negatív hatással van az általános fizikai és egészségügyi állapotra, ezért nagyon fontos a figyelemfelhívás a lehetséges sérülésekre, azok megelőzésére és a rendelkezésre álló orvosi segítségre” – emelte ki előadásában Szabó Tünde.

A Testnevelési Egyetemen zajló konferencia szerda késő délután ér véget.