Speciális Olimpia: magyar éremáradat a fosztogatókkal az élen

Vágólapra másolva!
2014.09.18. 19:26
null
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE
Huszonkét érmet szereztek a magyar speciális olimpikonok az Antwerpenben zajló Európa Játékok csütörtöki versenynapján. Hét elsőség mellett, hat második és kilenc harmadik helyezést értek el sportolóink.

„Gyula, hogy is kell ezt?" – kérdezte az asztaliteniszező, Vizsnyai Dávid az egyéni versenyek eredményhirdetése után. Pedig fiatal versenyzőnknek csak annyi dolga volt, hogy az NSO Tv kamerája felé tartsa aranyérmét, de fogjuk rá az örömre. Merthogy pingpongosaink megint megfosztották két aranytól Belgiumot. Vizsnyai Dávid mellett Pelbárt Gyula diadalmaskodott saját divíziójában.

Szerencsére az elmúlt napok sikeres magyar szereplése után számítottunk rá, hogy nem ért véget az éremáradat Antwerpenben, de arra fogadni sem mertünk volna, hogy 22 medáliával zárják a napot speciális olimpikonjaink.

Kezdjük betűrendben. Atlétikában Torma Margit és Horváth István állva hagyta a gyaloglók mezőnyét 400 méteren. Két aranyérem. A síkfutók 400, illetve 1500 méteres távján Babicz János és Kelemen Nikolett lett ezüstérmes. Bocsában az egyéni versenyek után Perskó Gábor Szilárd a második, míg Füri Klára és Dudás Gábor a harmadik helyen végzett.

Cselgáncsozóink kibérelték maguknak a dobogó legalsó fokát. Valentyik Beatrix, Horváth Patrícia, Hajdú Ádám és Lázár Zoltán egyaránt bronzérmes lett egyéniben. A kerékpározó Kovács Dániel ismét maga mögé utasította a mezőnyt, ezúttal két kilométeren nyert aranyérmet.

Gyors szünet, maximum térfélcserére van időnk.

Tollaslabdában a Gajdán Attila, Lakatos Richárd páros ülhetett fel Európa trónjára, míg a Csengeri Erzsébet, Török Katalin duó ezüstérmes lett. A tornász, Depner Thomas pedig lólengésben végzett az élen. Ha pedig már ott volt, akkor talajon és gyűrűn is érmet szerzett, csillogó bronz lett a jutalma. A másik magyar versenyző, Holdosi Károly lovon harmadik, gyűrűn második lett. Az uszodában Németh István 200 méteres gyorson lett ezüstérmes.

A csapatsportágakban is érdekeltek voltunk. Sajnos elmaradt a a bravúr egyesített kosárlabdázóinktól, akik a bronzmérkőzésen 37–27-es vereséget szenvedtek Szerbiától. Női labdarúgóink számára kedvezően alakultak a délelőtti eredmények, így az Ukrajna elleni találkozónak már nem volt tétje. A csütörtöki 0–0 után azonban pénteken jobb eredmény kell keleti szomszédjaink ellen, mert a döntőt is ellenük játsszuk.

Az Európa Játékok utolsó napján tehát biztosan számolhatunk újabb magyar érmekkel és bár ha huszonkettővel nem is, eseménydús nap elé nézünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik