Speciális olimpia: két magyar arany óriási hátrányból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.15. 17:07
null
Pechnyik Éva szenzációs teljesítményt nyújtott! (Fotó: Molnár Péter)
Két arany- és egy-egy ezüst-, illetve bronzérmet szereztek a magyar speciális olimpikonok az antwerpeni európai játékok hétfői napján.

A kerékpározó Varga Mónika délelőtti bronzérmét követően délután valóságos éremlavinát indítottak el a magyar speciális olimpikonok az antwerpeni európai játékok második napján.

A női asztaliteniszezők párosversenyében a Farsang Erika, Korcsog Györgyi kettősnek nem volt párja. Az elődöntőben az íreket könnyedén legyőzték, majd a fináléban Lengyelország következett. A lengyelek hiába kerültek 2:0-s előnybe, a magyar páros fantasztikus játékot bemutatva fordított és nyert 3:2-re Ezzel a magyar küldöttség első aranyérmét szerezték.

Az Antwerpen Expóban rendezett mérkőzés után a lengyel szakágvezető nehezen viselte csapata vereségét, sokáig veszekedett a bírókkal, és nem gratulált a magyaroknak.

Az Expo másik csarnokában bocsacsapatunk a tegnapi kiváló divizionálás után hétfőn egészen a döntőig menetelt, ahol azonban nagy csatában 6:5-re kikapott Svájctól, így ezüstérmes lett. A tegnapi dicséret után ismét külön elismerésben részesült Havasi Gábor szakágvezető csapata a szép játékáért.

A hétfői nap remek magyar szereplését az úszó, Pechnyik Éva koronázta meg. A budapesti Csalogány DSE versenyzője ugyan csak a harmadik legjobb idővel jutott a döntőbe 50 méter gyorson, azonban a fináléban parádés hajrájának köszönhetően aranyérmes lett.

„Óriási volt, még mindig nem hiszem el. Nem tudom mi történt a második huszonöt méteren, csak mentem előre” – mondta a friss aranyérmes a Nemzeti Sport Online-nak.

Kedden újabb magyar érmekre lehet számítani az európai játékokról, ahonnan a Nemzeti Sport Online és az NSO Tv mindennap friss hírekkel és érdekességekkel jelentkezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik