Sárkányhajó-vb: hatezer versenyzővel jön a szegedi verseny

P. A.P. A.
Vágólapra másolva!
2018.07.06. 15:38
Különleges járművek lepik el a Tiszát július 17. és 22. között – a sárkányhajósok klubvilágbajnoksága kivételes sportélményt, különleges látványt és fesztiválhangulatot egyaránt ígér.

Másfél hét múlva kezdődik – a versenyzői létszámot tekintve – az év legnagyobb hazai rendezésű nemzetközi sporteseménye: július 17. és 22. között Szeged ad otthont a 11. sárkányhajó-klubvilágbajnokságnak. A szervezők a „Sárkányok hete! Te is légy a részese!” szlogennel invitálják a közönséget a nyár egyik legszínesebb és leglátványosabb viadalára, amelyen öt kontinens harminc országának több mint hatezer versenyzője kavarja majd fel kis és nagy hajójával a Maty-ér és az élő Tisza vizét. „Sárkányok hete! Te is légy a részese!” szlogennel invitálják a közönséget a nyár egyik legszínesebb és leglátványosabb viadalára, amelyen öt kontinens harminc országának több mint hatezer versenyzője kavarja majd fel kis és nagy hajójával a Maty-ér és az élő Tisza vizét.

A klubvilágbajnokságon a magyar sárkányhajósport is megmutatja erejét: tizenöt csapatot képviselve több mint hétszáz hazai sportoló ragad evezőt.

„Miután a kétezer méteres versenyben igen fontos szerephez jutó magyar kormányosokat a legjobbak között jegyzik a világon, a hosszabb távon van leginkább esélyünk a jó szereplésre, ami pedig a korosztályokat illeti, az utóbbi időszak eredményei alapján a negyven-ötven éveseket magába foglaló Senior A-kategóriában vagyunk a legerősebbek. A vébé mezőnye elképesztően erős, így éremhalmozásra nem számíthatunk, nagyon meg kell becsülnünk minden olyan eredményt, amellyel egy-egy számban a mezőny elején tudunk végezni” – mondta a hazai reményekről Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó-szövetség elnöke, a nemzetközi szövetség alelnöke és a világbajnokság szervezőbizottságának vezetője. A kétezer méteres versenyek – amelyek a négy napig a Maty-éren zajló kétszáz és ötszáz méteres futamokat követik majd a programban – a remélt eredményes szereplés mellett különleges látnivalót is ígérnek azzal, hogy a viadalokat a belváros környéki Huszár Mátyás rakparton, az élő Tiszán bonyolítják le.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik