Sakk: a nemzetközi szövetség elnöksége Budapesten ülésezik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.09.03. 08:44
Címkék
Budapesten tartja a hétvégén következő ülését a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elnöksége.

A testület 26 tagból áll, elnöke az orosz Arkagyij Dvorkovics, akit tavaly választottak a szervezet élére. Az elnökség tagjai közé tartozik a mindenkori férfi és női világbajnok is.

„Különösen megtisztelő számunkra, magyarok számára, hogy a kétszeres olimpiai bajnok Polgár Judit a testület egyik tiszteletbeli alelnöke” – áll a magyar szövetség (MSSZ) keddi hírében.

A szervezet negyedévente tartja összejöveteleit, idén márciusban a kazahsztáni Asztana, júniusban pedig Baki adott otthont a rendezvénynek. A budapesti ülés kiemelkedő fontosságú sportdiplomáciai esemény, amelyen a 2024-es sakkolimpia megrendezésére kiírandó pályázat is szóba kerül.

Szabó László, az MSSZ elnöke májusi megválasztásakor kiemelte: bírja a kormány ígéretét, hogy támogatni fogja a szövetséget abban, pályázza meg a 2024-es sakkolimpia megrendezését.

Az MSSZ elnöke óriási dolognak tartja, hogy a FIDE teljes elnöksége Budapestre látogat.

„Nem titkoljuk, hogy nagy terveink vannak: a magyar sakkozás nagyszerű eredményeire és a jelen kimagasló magyar sakkéletére is támaszkodva a nemzetközi sakkversenyek térképén is ki szeretnénk emelni hazánkat. A sakkolimpiák örökranglistáján ötödik helyezett Magyarország újra a világ élvonalába tör” – fogalmazott Szabó László.

Jelenleg a FIDE-nek 190 tagországa van. Magyarországon korábban FIDE közgyűlés, illetve elnökségi ülés nem volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik