Sakk: 19 meccs, 18 remi – továbbra is nyeretlen a holland

Vágólapra másolva!
2020.03.22. 16:59
null
Anish Girinek továbbra is várnia kell az első sikerére (Fotó: AFP)
Még sohasem tudott játszmát nyerni sakkvilágbajnoki-jelölti tornán a holland Anish Giri, aki ezúttal Fabiano Caruanával játszott döntetlent.

 

A holland Anish Giri 2016-ban, Moszkvában debütált a sakkvilágbajnok-jelölti tornán, majd „annak rendje és módja szerint” mind a 14 mérkőzését döntetlenre hozta. Két évvel később nem jutott ki Berlinbe, idén viszont ő is ott van a jekatyerinburgi mezőnyben, s az eddig öt forduló alatt negyedszerre remizett, ezúttal az amerikai Fabiano Caruana ellen nem tudta érvényesíteni, hogy nyerő helyzetben volt. Egyetlen vereségét egyébként az 1. fordulóban a negyedik kiemelt orosz Jan Nyepomnyascsijtól szenvedte el, aki nagyon kiegyensúlyozott játékkal hozta le az első öt kört, vasárnap a kínai Vang Hao ellen szerezte meg az egy pontot, s ezzel most már egyedül vezeti a tornát.

Volt egy kis közjáték is, Alekszandr Griscsuk öt percet késett a kínai Ting Li-zsen elleni játszmájáról, majd gyorsan fertőtlenítette a kezét és az 54. lépésben kiegyeztek egy döntetlenben.

SAKK, VILÁGBAJNOKJELÖLTEK TORNÁJA, JEKATYERINBURG
5. forduló.
Anish Giri (holland)–Fabiano Caruana (amerikai) 0.5:0.5, Alekszandr Griscsuk (orosz)–Ting Li-zsen (kínai) 0.5:0.5, Kirill Alekszejenko (orosz)–Maxime Vachier-Lagrave (francia) 0.5:0.5, Jan Nyepomnyascsij (orosz)–Vang Hao (kínai) 1:0

Az állás: 1. Nyepomnyascsij 3.5 pont, 2. Vachier-Lagrave 3, 3. Caruana 2.5, 4. Vang Hao 2.5, 5. Griscsuk 2.5, 6. Ting Li-zsen 2, 7. Alekszejenko 2, 8. Giri 2

Az 6. forduló párosítása: Griscsuk–Caruana, Alekszejenko–Giri, Nyepomnyascsij–Ting Li-zsen, Vang Hao–Vachier-Lagrave

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik