Ryder-kupa: Woodsék kikaptak, de így is vezetnek az amerikaiak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.28. 16:19
Tiger Woods Patrick Reeddel az oldalán kikapott, ennek ellenére az Egyesült Államok csapata 3–1-re vezet a házigazda európaival szemben a golf Ryder-kupa péntek délelőtti első szakaszát követően.

A sportág legrangosabb csapatversenyének első részében négy párosmérkőzést rendeztek. Az úgynevezett fourballs rendszerű meccsek során minden játékos végigjátszotta valamennyi pályát, ám egy-egy lyukon csak a duók alacsonyabb ütésszámot elérő tagjának eredménye számított. A szakaszokat külön értékelték, s csak azt, hogy melyik egység győz, vagy döntetlenre végeztek-e a felek, a különbség nem számított.

Az amerikaiaknál a Dustin Johnson, Rickie Fowler, a Tony Fineau, Brooks Kopeka és a Jordan Spieth, Justin Thomas páros is győzött. Egyedül Woods és az idei Masters-győztes Patrick Reed kapott ki – Francesco Molinari és Tommy Fleetwood kettősétől –, így az amerikai 3–1-re vezetnek.

A verseny délután újabb négy párosmérkőzéssel folytatódik, ám Woods nem lesz ott a pályán, mert Jim Furyk kapitány nem tette be egyik duóba sem.

A nyolcadik Ryder-kupáján szerepelő Tiger Woods – aki négy hátműtéte után idén tért vissza, s a múlt vasárnap PGA-tornát tudott nyerni – hagyományosan gyengén teljesít ebben a típusú párosszámban, ugyanis 12 ilyen meccséből kilencet elveszített Ryder-szereplései során.

A kétévente sorra kerülő viadalt története során először rendezik Franciaországban, ahol vasárnap zárul a torna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik