Ryder-kupa: Tiger Woodsot a stábba hívták, de túl jól játszik

Vágólapra másolva!
2018.09.05. 10:18
Hat év szünet után ismét pályára lép a Ryder-kupában a golfsport egyik legnagyobb sztárja, Tiger Woods.

Az amerikai csapat kapitánya, Jim Furyk bejelentette, hogy a 42 éves Tiger Woods mellett Phil Mickelson és Bryson DeChambeau is szabadkártyát kap a viadalra, melyen az Egyesült Államok és Európa válogatottja csap össze egymással Párizs mellett szeptember 28–30-án.Tiger Woods mellett Phil Mickelson és Bryson DeChambeau is szabadkártyát kap a viadalra, melyen az Egyesült Államok és Európa válogatottja csap össze egymással Párizs mellett szeptember 28–30-án.

Woods nyolcadszor szerepelhet a kétévente megrendezett rangos versenyen, míg a 48 esztendős Mickelsont sorozatban 12-edszer hívták meg, ami rekord. A nagyszerű formában lévő DeChambeau viszont újonc.

Érdekesség, hogy Furyk kapitány eredetileg az egyik helyettesének kérte fel Woodsot, azonban a korábbi világelső olyan jó formába lendült az utóbbi hónapokban, hogy jobbnak látták, ha nemcsak segíti a többieket, hanem maga is ütőt ragad, és teljes jogú csapattagként pályára lép.

Nyolcan (Brooks Koepka, Dustin Johnson, Justin Thomas, Patrick Reed, Bubba Watson, Jordan Spieth, Rickie Fowler, Webb Simpson) már korábban bekerültek a tengerentúli csapatba, a negyedik szabadkártya tulajdonosáról pedig később születik döntés.

A legutóbbi, 2016-os Ryder-kupát 17–11-re az amerikaiak nyerték meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik