Rg: nagyon szép szereplés, 6. az MTK a klubvilágbajnokságon

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2019.10.27. 10:37
null
A magyar küldöttség az AEON-kupán a selejtező után (Fotó: <a href="https://www.rg-info.com/">rg-info.com</a>)
A hatodik helyen végzett a Pigniczki Fanni, Juhász Anna, Kocsis Evelin összeállítású MTK Budapest csapata a Japánban megrendezett ritmikus gimnasztika Aeon-kupán. A hagyományos évzáró nagy nemzetközi verseny a sportág klubvilágbajnokságának számít. A győztes – mondhatni, az „örökös” győztes – ismét az orosz Gazprom.

A Takaszakiban megrendezett Aeon-kupa döntőjébe négy klub az előző évi teljesítménye alapján kerül be, plusz a házigazda japánoknak van egy szabadkártyája is, így tizenhat csapat versengett csupán három kiadó helyért a fináléban. A versenyen két felnőtt és egy juniorversenyző mutatja be gyakorlatait. Az MTK tornásznői az ukrán Gyerjugina-iskola és az olasz Faber mögött meg is szerezték a harmadik helyet, ezzel kvalifikálták magukat a vasárnapi döntőbe.

A „nagyágyúkkal” kiegészült mezőnyben a budapesti kék-fehérek a hatodik helyet szerezték meg, az előttük végzett öt klub mind sportági nagyhatalom képviselője. Pigniczki Fanni 74.650, Juhász Anna 69.850, a junior Kocsis Evelin 69.650 ponttal járult hozzá a csapatpontszámhoz. A győzelmet szokás szerint fölényesen szerezte meg az orosz Gazprom, mely a világ jelenlegi két legeredményesebb versenyzőjével, Dina és Arina Averinával, valamint a juniorok közül Szofija Agafonovával állt fel.

RITMIKUS GIMNASZTIKA
AEON-KUPA (KLUBVILÁGBAJNOKSÁG), TAKASZAKI, JAPÁN
DÖNTŐ
1. Gazprom (orosz, Dina Averina, Arina Averina, Szofija Agafonova)
251.900 pont, 2. Gyerjugina-iskola (ukrán) 240.600, 3. Dinamo (fehérorosz) 237.400, 4. Faber Ginnastica Fabriano (olasz) 236.100, 5. Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 231.950, 6. MTK Budapest (magyar, Pigniczki Fanni, Juhász Anna, Kocsis Evelin) 214.150, 7. Angel RG (japán) 213.500, 8. NSR (amerikai) 213.000

 

Az orosz Averina ikrek a nemzetközi versenyszezon végén még klubvilágbajnoki címhez segítették csapatukat (Fotó: AFP, archív)
Az orosz Averina ikrek a nemzetközi versenyszezon végén még klubvilágbajnoki címhez segítették csapatukat (Fotó: AFP, archív)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik