Red Bull Air Race: Matt Hall győzött Zamárdiban, Sonka vezet

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2019.07.14. 20:01
A kérdés az volt, hogy Muroja Josi vagy Martin Sonka? A válasz meg az, hogy egyikük sem, mivel az ausztrál Matt Hall mindkettejüket legyőzte, sőt, a világbajnokság japán éllovasa viszonylag korán kiszállt a küzdelemből (éppen Hall ütötte ki) a Red Bull Air Race naptárába most először bekerülő zamárdi helyszínen.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE VAGY A KÉPRE! (Fotók: Dömötör Csab
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE VAGY A KÉPRE! (Fotók: Dömötör Csab

 

Az időjárás a Balatonnál is szeszélyes arcát mutatta, úgyhogy 370 km/órás sebességnél egyáltalán nem volt könnyű az ideális íven tartani ezeket a könnyű, fürge, kecses „madarakat”.

A taktika sokszor verseny közben is változott. Muroja kiesése után minden tekintet Sonkára szegeződött (annál is inkább, mert a part telis tele volt cseh zászlókkal), aki azonban nem tudott élni a lehetőséggel, mivel a negyedik kapunál elkaszált egy pilont, amiért három másodperces büntetés járt, úgyhogy hiába volt szupergyors, meg kellett elégednie a negyedik helyezéssel, míg Hall pezsgőzhetett a dobogó legfelső fokán.

„Nagyon odatettem magam: a gépem szárnyának vége szinte súrolta a kapukat, a határokat feszegettem a győzelemért, mert a második hely nem hozott volna elegendő pontot” – nyilatkozta Hall, aki így felzárkózott a második helyre az élre kerülő Sonka mögé, és megelőzte az eddig vezető Muroját. Tíz ponton belül vannak ők hárman.

RED BULL AIR RACE, 3. FORDULÓ, ZAMÁRDI
Master Class:
1. Matt Hall (ausztrál, Edge 540 V3) 58.839, 2. Murphy (brit, Edge 540 V2) 58.957, 3. McLeod (kanadai, Edge 540 V3) 58.966.
A vb állása:
1. Martin Sonka (cseh, Edge 540 V3) 65 pont, 2. Hall 61, 3. Muroja (japán, Edge 540 V3) 55

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik