Parasport: kisbuszt kaptak a magyar paralimpikonok

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.11.22. 11:49
Egy jótékonysági kezdeményezés eredményeként 11 millió forint értékű kisbuszt kapott a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB).

A sajtótájékoztatóval egybekötött csütörtöki átadóünnepségen elhangzott, hogy a budapesti Brit Nagykövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportpolitikáért felelős államtitkársága és a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány januári felhívására olyan szervezetek és cégek jelentkeztek, mint többek között a Chivas Luxury Club vagy a Citroën Hungária Kft. Utóbbi jóvoltából jutottak a fogyatékkal élő sportolók a nyolcfős, speciálisan átalakított Citroën Jumperhez, amelynek kulcsait Jonathan Knott brit nagykövet adta át Gömöri Zsoltnak, az MPB elnökének.

„Kezemben a siker kulcsa, eredményes felkészülést kívánok a magyar parasportolóknak a 2016-is riói játékokra” – jelentette ki Jonathan Knott.

Gömöri Zsolt kifejtette, hogy új fejezet kezdődik az MPB történetében, a különleges jármű már jövő héten munkába áll az egri kerekes székes vívó-világkupán.

Szekeres Pál, az Emmi sportért felelős helyettes államtitkára hozzátette, jó látni, hogy puszta segítőkészségből létrejön egy alapítvány, amely megtalálja a parasportolókat.

A kisbuszról elismerően nyilatkozott a londoni paralimpián arany-, ezüst- és bronzérmet is nyerő úszó, Sors Tamás is, aki az érdeklődőket rögtön el is vitte egy próbaútra:

„A szokásosnál hosszabb a rámpája, belül nagyon kényelmes, ráadásul jól néz ki" – mondta a 33 fős londoni magyar küldöttség legeredményesebb tagja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik