Padel: a Premier Padel csapata nyerte meg az első csb-t

Vágólapra másolva!
2020.09.27. 19:24
null
A boldog győztesek
A Premier Padel győzedelmeskedett az I. Országos Padel Csapatbajnokságon – informálták az eseményről a Nemzeti Sport szerkesztőségét.

 

A Magyar Padelszövetség először rendezte meg az országos csb-t, amelyre a budapesti öt csapaton kívül még Kecskemétről és Debrecenből is érkeztek játékosok. A padel a legdinamikusabban fejlődő ütősportok egyike, egyfajta ötvözete a tenisznek és a fallabdának.

A Premier Padel pályáin rendezett versenyen a hazai együttes győzedelmeskedett a döntőben a Diego Padel ellen, míg harmadik helyen a Premier Padel II-es csapata végzett. A kiírás szerint három páros, tehát hat fő alkothatott egy-egy gárdát, és háromból két nyert meccs döntötte el az ütközeteket.

„Óriási boldogsággal tölt el, hogy két év alatt történelmet írtunk a hazai padelben, hiszen nemcsak két országos bajnokságot, hanem már egy csapatbajnokságot is rendezhettünk – kezdte nyilatkozatát Aczél László, a Magyar Padelszövetség alelnöke. – A vidéki együttesek egyre nagyobb számban neveznek, reményeink szerint a Kecskemét és Debrecen mellé jövőre csatlakozik Szeged és Esztergom is, valamint egy balatoni egyesület. Ha minden jól megy, ezekben a városokban egy éven belül mindenki hódolhat már kedvenc sportjának: a padelnek. A szövetség eltökélt célja, hogy minél több városba és minél több emberhez jusson el a sportág.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik