Öttusa-vk: Regős Gergely harmincadik Prágában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.05.26. 21:30
Regős Gergely a 30. helyen végzett az öttusázók világkupa-sorozatának prágai állomásán. A pénteki selejtezőben négy magyar indult a 88 fős mezőnyben, de Bereczki Richárdnak, Málits Istvánnak és Fröhlich Tamásnak nem sikerült továbbjutnia.

A 36 fős döntős mezőny egyetlen magyarja a 200 méteres úszásban 2:06.72 perccel a 30. helyen zárt, majd a vívásban 19 vereség mellett 15 győzelmet aratott, amivel 24. volt.

A bónuszvívásra, illetve az azt követő lovaglásra és kombinált számra a versenyzők és edzők átbuszoztak a Moldva egyik szigetén, hangulatos környezetben kialakított versenyközpontba, ahol kellemes, napos időben zajlott le a program további része.

A lovaspálya melletti színpadra helyezett páston a körvívásban az utolsó asszózott először az utolsó előttivel, majd a győztes maradt fenn, és így haladtak az első helyezettig. Regős egy győzelmet aratott, ezzel egy pontot tett hozzá az addigiakhoz, és 28. volt két szám után.

A lovaglás elején megfontoltnak, összeszedettnek tűnt, de aztán a lova elkezdte lehúzni az akadályokat. A végéig öt hiba jött össze, ami 35 pontos levonást jelentett a maximális 300-ból, ehhez jött még kettő további időtúllépésért, így Regős 263-mal zárt. Ugyanez a ló a női versenyben is vert egyik lovasával ötöt, és a férfi mezőny másik felében is.

A lövészetekkel megszakított 3200 méteres futásnak 32-es rajtszámmal vágott neki a magyar öttusázó, jó tempóban ment és négyből három sorozata is jól sikerült, így előrelépett.

„Úszásban jó lett volna legalább annyit elérni, mint a selejtezőben, ami másfél másodperccel jobb volt. A vívás elején kicsit aludtam, de azután mérges lettem magamra, erőszakosabbá váltam, és akkor már eredményesebben vívtam” – mondta Regős, aki április közepén 26. volt a második világkupán, Szófiában.

„Azt mondják, hogy a lovam annyit tudott, amennyit elértem vele, de valahol az én hibámnak is érzem, hogy nem lett jobb az eredmény. A kombinált számmal elégedett vagyok, bár az utolsó lövészet nem volt annyira jó, és a hajrámon is lehet még javítani" – tette hozzá.

Győzött a riói olimpiai bajnok orosz Alekszandr Leszun, az ezüstérmet a brit Joseph Choong, a bronzot pedig a német Marvin Dogue harcolta ki.

ÖTTUSA-VILÁGKUPA, CSEHORSZÁG
1. Alekszandr Leszun (orosz) 1489 pont
2. Joseph Choong (brit) 1481
3. Marvin Dogue (német) 1480
...
30. Regős Gergely 1408 (úszás: 2:06.72 perc/297 pont, vívás: 15 győzelem/19 vereség/197 pont, lovaglás: 263 pont, lövészet-futás: 10:49 perc/651 pont)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik