Öttusa-vk: három magyar a döntőben a fehérvári viadalon

MTI MTIMTI MTI
2019.05.02. 20:49
Három magyar férfi öttusázó jutott be a szombati döntőbe a székesfehérvári világkupaversenyen.

A 100 részvevővel rendezett csütörtöki selejtezőben – akárcsak egy nappal korábban, a nőkében – három csoportban zajlottak a küzdelmek a kosárlabda-szövetség edzőcsarnokában, a városi uszodában és a Bregyó-közi Atlétikai Centrumban. Mindegyikből az első tíz hely ért automatikusan finálét, a maradék hat helyet pedig a megszerzett pontszámok alapján töltötték fel. Az A-ban először vívtak, azután úsztak, a B-ben és a C-ben pedig fordított volt a sorrend a lövészetekkel kombinált futás előtt.

A döntős szereplést, a legjobb 36 közé jutást a 12 hazai versenyző közül hárman harcolták ki, nyolcadik lett a C-csoportban Marosi Ádám és egyformán tizedik az A-ban, illetve a B-ben Demeter Bence és Málits István. Kasza Róbert, aki sérülés miatt gyakorlatilag kihagyta a tavalyi évet, és most tért vissza a vk-sorozatba, a kombinált szám harmadik körében kiállt, mert – mint azt Martinek János szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta – „összeugrott a vádlija”.

„Tőle még nem lehetett várni, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújt, és amikor érezte a fájdalmat, elővigyázatosságból megállt, nehogy rásérüljön” – tette hozzá.

Pénteken a női, szombaton a férfidöntőt rendezik, vasárnap pedig a vegyes váltóval ér véget a verseny. Az idei első világkupa-fordulón, Kairóban bronzérmet nyert Kovács Sarolta, illetve a Réti Kamilla, Szabó Illés páros vegyes váltóban, a második állomáson, Szófiában viszont a fiatalokból álló magyar küldöttség dobogós helyezés nélkül maradt.

A székesfehérvári viadal után három héttel Prágában találkozik a nemzetközi mezőny, majd a sorozat döntőjét június végén rendezik Tokióban. Az ottani női és férfi győztes olimpiai kvótát szerez.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek