Öttusa-vb: több mint száz önkéntes segíti a lebonyolítást

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.09.06. 11:45
Több mint száz önkéntes dolgozik reggeltől estig a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon, a tevékenységüket Perényi Szilvia, a Testnevelési Egyetem (TF) docense irányítja, hangolja össze.

„A toborzást a nyár közepén kezdtük meg, ami ugyan a szabadságolások és az iskolai szünet ideje, ennek ellenére lelkes és felkészült önkéntesek jelentkeztek. Jöttek általános és középiskolások, egyetemisták és az idősebb korosztály képviselői is” – mondta az MTI-nek Perényi Szilvia, hozzátéve, hogy van, aki szabadságot vett ki erre az időre, az iskolások pedig délután, illetve a verseny csúcsidejének számító hétvégén kapnak feladatot, így nem hiányoznak a tanórákról.„A toborzást a nyár közepén kezdtük meg, ami ugyan a szabadságolások és az iskolai szünet ideje, ennek ellenére lelkes és felkészült önkéntesek jelentkeztek. Jöttek általános és középiskolások, egyetemisták és az idősebb korosztály képviselői is” – mondta az MTI-nek Perényi Szilvia, hozzátéve, hogy van, aki szabadságot vett ki erre az időre, az iskolások pedig délután, illetve a verseny csúcsidejének számító hétvégén kapnak feladatot, így nem hiányoznak a tanórákról.

Az önkéntesek részt vesznek az akkreditációban, a nézők és a kiemelt vendégek fogadásában, a tájékoztatásban, a versenyhelyszínek kialakításában és átrendezésében.

„A segítők lelkesedése, kitartó odaadása a világversenyek sikeres lebonyolításának egyik kulcsa, éppen ezért nagyon fontos, hogy körülményeiket versenyről versenyre javítsuk, feladataikat jól megtervezzük, hogy kiszámítható módon tudják alakítani a szabadidejüket” – mondta az önkéntesek vezetője, aki kiemelte: mivel Magyarország a kormány döntésének megfelelően egyre több világversenyt rendez, a sportbarátoknak is több lehetőségük nyílik önkéntesként betekinteni a sportversenyek kulisszái mögé, átélni a sportolók, sportvezetők sikereit.

„Az önkéntes munka révén a jelentkezők jártasságot szereznek a sport világában, emellett barátságok, új közösségek alakulnak ki, amelyek szintén a magyar sport pilléreit jelentik” – fogalmazott Perényi Szilvia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik