Öttusa-vb: Marosi és Kasza nehezen, Demeter és Regős könnyen jutott döntőbe

LIPICZKY ÁGNES, PIRCS ANIKÓLIPICZKY ÁGNES, PIRCS ANIKÓ
Vágólapra másolva!
2019.09.05. 21:06
Marosi Ádám és Kasza Róbert élet-halál laser runnal jutott be a döntőbe a férfiak versenyében, amelyben ott lesz a vívásban parádézó Demeter Bence, valamint Regős Gergely is a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon.
Demeter Bence (1) volt a nap legjobb magyarja (Fotó: Tumbász Hédi) GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Demeter Bence (1) volt a nap legjobb magyarja (Fotó: Tumbász Hédi) GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Van az úgy, hogy az ember belefagy a „szövegébe”. Tudja jól, hogy mit kellene mondania, ott cikáznak a sorok a fejében, mégis egyszerűen nem áll össze teljes egésszé a szövege, szavak döccennek, mondatok felejtődnek el, s tűnnek el a semmibe...

Így tűntek el tusok, győzelmek is csütörtök délelőtt a Ludovika Arénában, ahol a férfi selejtező B csoportjában két rutinos, dörzsölt versenyzőnk, Marosi Ádám és Kasza Róbert lépett színre a páston. Egy órával korábban mindketten remek idővel szálltak ki a medencéből, no nem életük legjobbjával, de mégis reményt keltő idővel, ami arról tanúskodott: jó formában vannak versenyzőink. Kasza öt-nullás kezdése a vívópáston is erről árulkodott, Marosi mínusz ötje már kevésbé, de a BHSE olimpiai bronzérmese szívósan próbált feljebb és feljebb kapaszkodni a versenyben. Aztán elérkezett a pillanat, amikor a fiúk „elfelejtették szövegüket”. Meg-megremegett a kéz, amelyben valójában ott van minden. Hosszú-hosszú évek tudása, rutinja, ami ezen a napon nem állt össze egy egésszé, helyette volt zavarodottság, düh és görcsös akarás.

Sem Kasza Róbert, sem Marosi Ádám nem így képzelte el a folytatást, előbbi 14, utóbbi 13 győzelemmel zárta ezt a számot. Sovány teljesítmény, amelyet – s ezt ők is jól tudták – csak elképesztő, minden energiát felőrlő futással lehet kijavítani...

S míg ők a délutáni kincsem parkos élet-halál laser runra pihentek rá, addig a már olimpiai kvótás Demeter Bence és Regős Gergely szépen felmondta az elmúlt hónapokban betanult „sorokat” a Ludovika Arénában. A délelőtti úszás során még a helyét kereső (bemozdulása miatt 10 pont levonással megbüntetett) Regős 17, Demeter 21 győzelemmel zárta a számot, utóbbi meg is nyerte csoportját, így nagy reményekkel készülődött a folytatásra.

Ami azt illeti: a kombinált szám után is bennszakadt a szó a 12.-ként elstartoló Kaszában és a 16. pozícióból rajtoló Marosiban, de szerencsére nem az eredmény, csak a nehézkes lélegzethez jutás miatt – mindketten lélekszakadva futottak hatalmasat a csütörtökre megélénkülő lelátók előtt, Marosi a B csoport nyolcadik, Kasza a 11. helyéről jutott a döntőbe. A C csoport magyarjai könnyedebben fejezték be a napot, a négy lövészettel megszakított 3200 méteres futást, Demeter ötödikként, Regős hetedikként ért célba, így teljes lett a hazai siker: négyből négy versenyzőnk lesz ott a férfiverseny döntőjében.

„A két legrutinosabb versenyzőnk, Marosi Ádám és Kasza Róbert a saját helyzetét nehezítette meg a versenynap elején, a vívást követően, de a csütörtökön már szép számú, csodálatos közönségnek köszönhetően minden erejüket és energiájukat beleadták a záró számba, és nagy küzdelemben biztosították be a döntős szereplést – mondta el a Nemzeti Sportnak Martinek János, a férfiválogatott szövetségi kapitánya. – Demeter Bence és Regős Gergely biztosan jutottak tovább, mindketten nagyon jól vívtak, így hagytak egy kis hibázási lehetőséget maguknak a nap második felére, amit ki is használtak a lövészetben. Ezeket a hibákat kell kijavítani a döntőre, és esetükben a kiváló vívóformát kell átmenteni a folytatásra. Marosi Ádám vívásában sok pontatlanságot láttam, a vívósport magyar bajnokaként a technikai tudása megkérdőjelezhetetlen, önmagát kell leküzdenie, és sokkal koncentráltabban kell odaállnia a pástra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik