Öttusa-vb: visszafogott kezdés, jobb folytatás a magyar duóktól

PIRCS ANIKÓPIRCS ANIKÓ
Vágólapra másolva!
2019.09.03. 19:38
A Kardos Bence, Szabó Illés páros a hetedik, a Bereczki Richárd, Málits István kettős a 15. helyen végzett váltóban a budapesti világbajnokság második napján. 
Visszafogottan kezdtek a magyarok a vívásban – A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)
Visszafogottan kezdtek a magyarok a vívásban – A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)

Az Európa-bajnoki bronzérmes Bereczki Richárd és Málits István kettős, valamint a Szabó Illés, Kardos Bence páros is visszafogottan kezdte a versenynapot a Ludovika Arénában a 19 duót felvonultató mezőnyben: Szabóék 14 győzelemmel és 22 vereséggel 15.-ként zártak, a 13 győztes asszó mellett 23-at elveszítő Málitsék a 16. pozícióban végeztek.

„Az Eb-bronzérmes Málits, Bereczki kettős tagjai többet vártak maguktól, de egyelőre nem tudták hozni, a fiatal párosunknak pedig még rengeteg tapasztalatra van szüksége ahhoz, hogy egy ilyen erős mezőnyben megállja a helyét. Szabó Illés elsőéves felnőtt, Kardos Bence az idén még junior volt – azt hiszem, ezzel mindent elmondtam. A hátralévő számokban még van lehetőség a felzárkózásra, mindannyian jól lovagolnak és a kombinált számban is erősek” – bizakodott a nap elején Martinek János, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában rendezett 2x100 méteres úszásban a Szabó, Kardos páros a negyedik, a Bereczki, Málits kettős a 15. idővel ért célba.

A Kincsem Parkban zajló folytatásban Málitsék 2:1- re kikaptak a franciáktól, Szabó és Kardos viszont egy pluszpontot érő, ugyanilyen arányú győzelmet ért el ellenük, majd 2:1-re kikaptak a cseh kettőstől.

Kitűnően teljesítettek a lovaglásban a magyar párosok, a Kardos, Szabó kettős 295 ponttal a mezőny harmadik legjobbja volt ebben a tusában, míg a Bereczki, Málits páros 293 ponttal ötödikként zárt.

A jól sikerült lovaglás után a Kardos, Illés duó nyolcadik, a Málits, Bereczki kettős 13. volt a kombinált szám előtt, amelyben minden váltótagnak 2x800 métert kellett futnia és kétszer beállnia a lőállásba. A Szabó, Kardos kettős végül egy helyet előrelépve hetedikként zárt, Málitsék két pozíciót hátrébb csúszva a 15. helyen fejezték be a váltóversenyt.

„Újabb fontos tapasztalatokkal gazdagodtunk. Az értékelésnél nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy két nagyon fiatal párossal versenyeztünk. Málits István a legtapasztaltabb versenyzőnk, de korábban kevés bizonyítási lehetőséget kapott. Így is volt egy-két jó eredménye, de ezúttal nem sikerült a legjobbját hoznia. Titkon jobb eredményre számítottam, miként az Európa-bajnoki bronzérmes Málits, Bereczki páros tagjai is többet vártak maguktól, szerettek volna az érmekhez közelebb kerülni. Mindkét kettősnél alapjában határozta meg a végeredményt, hogy a vívás gyengébben sikerült, ez megpecsételte a folytatást. Sok-sok versenytapasztalatra van még szüksége a fiatal duóknak ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabban tudjanak teljesíteni a világversenyeken. Övék a jövő, van idejük a tanulásra” – értékeltMartinek János.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik