Öttusa: kezét törte Alekszejev Tamara, nem indul az Eb-n

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2019.07.30. 10:36
null
Alekszejev nem tud elindulni az Eb-n (Fotó: Dömötör Csaba)
Az öttusa-válogatott párizsi edzőtáborozása során kezét törte Alekszejev Tamara, aki nem tud részt venni a jövő heti bathi Európa-bajnokságon. A májusi székesfehérvári világkupa győztesét kedd reggel meg is műtötték az orvosok.

Hétfőn a párizsi edzőtáborban lovasedzés közben eltört a kézközépcsontja Alekszejev Tamarának. A versenyző még aznap hazautazott Budapestre, s kedd reggel meg is műtötték a kezét az orvosok, a székesfehérvári világkupa győztese így nem tud részt venni a jövő heti bathi Európa-bajnokságon, amelyen már olimpiai kvótát lehet szerezni a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra.

„Tamara bal, azaz a vívó keze sérült meg, és sajnos a legrosszabbkor történt ez a baleset. Az Európa-bajnokságot mindenképpen ki kell hagynia, és azért is utaztattuk haza rögtön az eset után, hogy egy gyors műtéttel életben tudjuk tartani az esélyeit arra, hogy legalább a szeptember eleji budapesti világbajnokságon rajthoz állhasson. Ma reggel megműtötték a kezét, és bízunk benne, hogy gyors lesz a gyógyulása, azaz a fizikai számokban talán egy-két héten belül megkezdheti a munkát” – mondta Kállai Ákos női szövetségi kapitány, aki így egyéniben Kovács Sarolta, Földházi Zsófia és Gulyás Michelle mellett Guzi Blankát indítja az egyéni versenyben a kontinensviadalon, váltóban Barta Luca és Réti Kamilla szerepel, míg vegyes váltóban a nők részéről Simon Sarolta képviseli a magyar színeket.

A férfiaknál egyéniben Marosi Ádám, Demeter Bence, Kasza Róbert és Regős Gergely, váltóban Málits István és Bereczki Richárd, míg vegyes váltóban Szabó Illés indul.

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG PROGRAMJA
Augusztus 6.: vegyes váltó (Simon Sarolta, Szabó Illés)
Augusztus 7.: férfi és női váltó (Málits István, Bereczki Richárd, illetve Barta Luca, Réti Kamilla)
Augusztus 8.: férfi egyéni kvalifikáció (Marosi Ádám, Demeter Bence, Kasza Róbert, Regős Gergely)
Augusztus 9.: női egyéni kvalifikáció (Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Gulyás Michelle, Guzi Blanka)
Augusztus 10.: férfi döntő
Augusztus 11.: női döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik