Oroszország: a koronavírusra hivatkozva kérik a WADA-tilalom feloldását

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.10. 17:47
null
Oleg Matyicin szerint a koronavírus jó ok arra, hogy elfelejtsék az oroszok doppingvétségeit... (Fotó: AFP)
Az orosz sportminiszter szerint eljött az ideje, hogy a nemzetközi szervezetek, így mindenekelőtt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) felhagyjon az Oroszországgal szembeni fellépéssel.

Oleg Matyicin pénteki moszkvai sajtókonferenciáján úgy fogalmazott: a koronavírus-járvány közepette különösen fontos, hogy a WADA is „új lapot nyisson", és „felejtse el", hogy az orosz doppingolásra hivatkozva „olimpiai tilalmat" hirdet országa ellen.

A WADA tavaly december 9-én tiltotta el négy évre Oroszországot egyebek között az olimpiai és világbajnoki részvételtől, valamint a jelentősebb nemzetközi versenyek rendezésétől, mivel bizonyítottnak látta, hogy manipulálták az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) moszkvai laboratóriumának eredményeit. Az oroszok fellebbeztek a határozat ellen a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), amely majd dönt arról, hogy a négy évre szóló tilalom érvénybe léphet-e, de a meghallgatások késnek a világjárvány miatt.

A sportminiszter szerint Oroszország szankcionálása károsan hatna az olimpiai mozgalomra is, és „jelen körülmények között konszolidációra van szükség".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik