Olimpia: a NOB elnöke levelet írt Orbán Viktornak és Áder Jánosnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.21. 09:36
Személyre szóló levelet küldött Áder János köztársasági elnöknek és Orbán Viktor miniszterelnöknek Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, aki megköszönte, hogy a Magyar Kormány támogatta az Egyesült Nemzetek Szervezetének olimpiai békéről szóló határozatát, ezzel mutatva az olimpiai játékok iránti aktív elköteleződését.

Az ENSZ egyhangúlag támogatta a határozatot, amelynek célja „békésebb és jobb világ felépítése a sporton és az olimpiai eszmén keresztül”.

Bach a levelében kitért arra, hogy Magyarország a 2020-as tokiói olimpián induló 206 ország egyike lesz, s leszögezte, reméli, hogy a Magyar Kormány továbbra is támogatja a politikai semlegesség és a szolidaritás elveit, hogy aztán a 2020-as tokiói olimpiai játékok az emberiség sokszínűségében rejlő egységének igazi megünnepléséről szólhasson.

A német sportvezető amellett, hogy megköszönte Áder János és Orbán Viktor támogatását, a legmagasabb fokú személyes megbecsüléséről is biztosította a két politikust – írta az olimpia.hu.

Az eredeti levél (forrás: olimpia.hu):

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik