Oktatás: Kemény Dénes képezte a Testnevelési Egyetem hallgatóit

Vágólapra másolva!
2018.12.03. 13:35
null
Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány, az MVLSZ korábbi elnöke (Fotó: Szabó Miklós)
A Testnevelési Egyetemen idén ősszel indította el sportmédia szakirányú posztgraduális képzését. A program eddig eltelt ideje alatt az oktatásszervezők igyekeztek minél több olyan alkalmat teremteni, amelynek során a hallgatók sok gyakorlati tapasztalatra tehettek szert.

 

Ennek részeként lehetőségük volt az Echo Televízióban sporthírszerkesztésre, a Spíler TV-ben élő közvetítések tanulmányozására, a felcsúti Puskás Akadémián pedig a sportsajtós munka kereteinek testközelből történő megfigyelésére. A kurzus résztvevői november 24-én a Mediaworks Hungary Zrt. sportüzletág-igazgatója, Ballai Attila meghívására a Nemzeti Sport szerkesztőségébe látogattak el, ahol a program elején egy meglepetésvendég várta őket.

Itt Kemény Dénes – aki szövetségi kapitányként háromszor is olimpiai bajnoki címig vezette a magyar vízilabda-válogatottat – többek között beszélt a pályafutását végigkísérő média szerepéről, de felhívta a figyelmet az újságírók, riporterek felelősségteljes munkájára, illetve elmondta, hogy mennyire fontos a korrekt, megbízható kapcsolat kialakítása a riportalanyokkal.

Ezt követően Ballai Attila felvázolta az interjúkészítés alapjait. Hangsúlyozta a specifikus kérdések fontosságát, nyomatékosította, hogy az első kérdés lehetőleg olyan legyen, amiből a riportalany érzi, hogy az kifejezetten neki szól. Kiemelte annak jelentőségét is, hogy az interjúban valós kérdések legyenek, bármiféle prekoncepció nélkül. Ennek szemléltetésére felhozott néhány tanulságos pozitív és negatív példát.

Ballai Attila a Magyar Kézilabda-szövetség sajtófőnökeként továbbá meghívta a hallgatókat a 2018. november 29. és december 16. között megrendezendő franciaországi Európa-bajnokságra készülő női kézilabda-válogatott sajtónyilvános edzésére és az azt követő sajtótájékoztatóra.

A hallgatók végül betekintést nyerhettek a Nemzeti Sport online részlegén folyó munkába is – megtudták, hogy az nso.hu napi átlagos látogatottsága a magyar nyelvű sporttal foglalkozó felületek közül az Index és az Origo sportrovatánál is nagyobb. A 2016-os olimpia alatt a legforgalmasabb napon elképesztő módon még ezek egészét is megelőzte!

A nagy múltú sportnapilap szerkesztőségében tett látogatás során a hallgatók bepillantást nyerhettek a haza média egyik fellegvárának kulisszái mögé, a látottak még azok számára is hasznos tanulsággal szolgáltak, akik a képzés végeztével nem az írott sajtóban képzelik el pályafutásukat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik