Okos sportpark létesül a Városligetben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.22. 10:53
A Városliget születése óta szolgálja a sport szerelmeseit. A mai napig járnak le ide a városlakók és használják arra, hogy jó levegőn és természetes környezetben hódoljanak a testmozgás örömeinek. A Városliget felújításával még több szabadtéri sportolási lehetőség áll majd a rendelkezésükre, mivel a Liget déli részen 2018-ban egy új okos sportpark létesül.

 

A rekreáció már az ősidők óta fontos részét képezi az emberek hétköznapjainak. Folyamatosan monitorozzuk azokat a tevékenységeket, amik kikapcsolnak és feltöltenek bennünket. Mindezekre az egyik legmegfelelőbb helyszín a nagyrészt alkalmi sport-felbuzdulásoknak helyet adó Városliget, főleg így a felújítások első etapjának befejezésével.

A főként közeli oktatási intézmények és amatőr sportolók számára létrehozott sportpark számos lehetőséget rejt magában. Vegyük csak a legnépszerűbb tömegsportok közé tartozó futást, amelyet az országban százezrek, a fővárosban tízezrek művelnek. Kimondottan a futóknak készül a Liget déli sarkába kerülő, 2 kilométer hosszúságú, színezett rekortánpálya, amely teljes hosszában kivilágított lesz. A városligeti futóoázis mellett digitális időkijelzők segítenek majd nyomon követni az edzéshez kapcsolódó eredményeket.

A futópályán kívül itt sorakoznak majd a minden korosztály számára elérhető labdás csapatsportpályák és a szabadtéri edzésre alkalmas, népszerű kültéri kondi gépek is. A közeli játszótér lehetővé teszi, hogy akár az egész család találjon szórakozást magának a megújuló Ligetben.

Az országban egyre nagyobb ismertségnek örvendő francia golyójáték, a pétanque művelői sem maradnak ki a jóból, mivel pétanquepálya is nyílt a városligeti Pavilonkert mellett. Az érdeklődők egyéniben, duplettben és triplettben is kipróbálhatják az új terepet.

A sportolási lehetőségeket csak tetőzik azok a felújítás részét képező öltözők, zuhanyzók és ivókutak, amik a sportolók kényelmét hivatottak kiszolgálni és magát a sportolást valódi élménnyé varázsolni.

A munkálatok végeztével a sportkedvelők és a parkot övező iskolák tanulói még idén birtokba vehetik az új sportparkot, és vehetik górcső alá az új pályákat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik