NS: titkok egy sajtótájékoztatóról; Lőw Zsolt már a PSG kispadján ült – péntek

Vágólapra másolva!
2018.07.12. 23:12
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Szünnap ide vagy oda, a labdarúgó-világbajnokság helyszínéről tudósító kollégáink most is érdekességekkel jelentkeztek.
Szünnap ide vagy oda, a labdarúgó-világbajnokság helyszínéről tudósító kollégáink most is érdekességekkel jelentkeztek.

Mihelyst véget ért a horvát–angol elődöntő, fáradhatatlan kollégánk, Szeli Mátyás a moszkvai Luzsnyiki Stadion vegyes zónájába sietett, hogy megkérdezze a főszereplőket, hogyan látták a meglehetősen fordulatos mérkőzést. Az innen-onnan felszedett, majd csokorba gyűjtött véleményeket munkatársunk terjedelmes visszapillantó írásában olvashatják. Emellett arra is maradt ideje, energiája, hogy beavassa a Nemzeti Sport olvasóit az oroszországi vb-sajtótájékoztatók menetébe.

A nemzetisport.hu oldalunkat napról napra érdekes beszámolókkal, valamint tudósításokkal gyarapító kollégánk, Ilku Miklós a horvátok döntőbe jutása kapcsán a Dinamo Zagreb korábbi futballistájával, Marko Filipoviccsal beszélgetett, aki igyekezett betekintést adni az ország labdarúgásának hátterébe. Ezek után kollégánk a FIFA technikai bizottságának sajtótájékoztatóján járt, ahol érdekes információkkal gazdagodott a torna lebonyolításával kapcsolatban.

Az orosz könnyűzene rejtelmeiben korábban elmélyülő főmunkatársunk, Csillag Péter ezúttal orosz irodalmi művekbe temetkezett bele – de persze csak azután, hogy az Aeroflot légitársaság magazinját már oda-vissza elolvasta. Kutatásának és minden részletre kiterjedő összeállításának apropóját az adta, hogy Oroszországban a világbajnokság alkalmából könyvesboltokba került egy kiadvány, amely a kortárs orosz irodalom jeles képviselőinek labdarúgással kapcsolatos novelláit, esszéit, verseit gyűjtötte össze.

A futball-világbajnokságon történtek mellett többek között beszámolunk…

…Lőw Zsolt sikeres bemutatkozásáról. A 39 éves magyar szakember már ott ült Thomas Tuchel mellett a PSG kispadján a negyedosztályú Sainte-Genevieve ellen 1–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen.

…a labdarúgó Európa-liga selejtezőjéről. Úgy tűnt, a zöld-fehérek minimális előnnyel várhatják a Maccabi Tel-Aviv elleni jövő heti visszavágót, ám a hosszabbítás pillanataiban egy megpattanó lövéssel döntetlenre mentették a meccset a vendégek. A Neftci otthonában pályára lépő Újpest Nagy Dániel góljával vezetést szerzett, de a kapus Filip Pajovics két kapitális hibáját kihasználva fordítottak az azeriek, sőt a hajrában még fölényesebbé tették sikerüket.

…a wimbledoni tenisztorna csütörtöki játéknapjáról. Serena Williams sorozatban a 20. mérkőzését is megnyerte, s a szombati fináléban – a két évvel ezelőttihez hasonlóan – Angelique Kerber lesz az ellenfele. Klein Ron helyszíni tudósítása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik