Az orosz–szaúd-arábiai meccsel csütörtökön elkezdődik a 21. labdarúgó-világbajnokság. Lapunk három munkatársa már Oroszországban van, egyikük Szocsiból, másik kettejük pedig Moszkvából számolt be a torna előtti történésekről. Szeli Mátyás emellett a fővárosban tett egy sétát is, s azt látta, egyre több a külföldi drukker, miközben a munkások még több helyszínen javában dolgoznak, hogy a kezdésre minden rendben legyen. Ilku Miklós az ideiglenesen Moszkvába telepített FIFA-futballmúzeumot kereste fel.

Nem született meglepetés a 2026-os világbajnokság helyszínéről döntő voksoláson: az amerikai, kanadai, mexikói közös pályázat fölényesen nyert Marokkó ellen. Így tehát nyolc év múlva a sportág gálája visszatér az észak-amerikai földrészre. Magyar részről ugyan Vági Márton MLSZ-főtitkár nyomta meg a szavazáskor a gombot, de természetesen ott volt a FIFA moszkvai kongresszusán a hazai szövetség elnöke, a nemzetközi szövetség alelnöke, Csányi Sándor is, aki exkluzív interjút adott lapunknak.

Noha kikapott a magyar férfi-kézilabda-válogatott a vb-selejtező visszavágóján Veszprémben Szlovéniától, összesítésben mégis jobbnak bizonyult riválisánál, s ott lehet a jövő évi világbajnokságon. A mérkőzést követően interjút kértünk Ljubomir Vranjes szövetségi kapitánytól, aki többek között arról is beszélt, hogy milyen problémákkal küzdöttek már a meccs első félidejében, és azt is elmondta, szerinte kik vállaltak főszerepet a bravúros továbbjutásból.

Befejezi pályafutását a magyar vízilabdázás egyik ikonja, Varga Dániel. Az olimpiai és világbajnok ebből az alkalomból nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. A pályafutását a Ferencvárosban bajnoki aranyéremmel záró 35 éves pólós úgy érezte, játékosként már nincs igazi motivációja, a sportágtól azonban nem akar elszakadni, sőt trénerként is nagy tervei vannak. Hogy milyen emlékekkel zárja le a játékoskarrierjét, s hol kezdi edzői pályáját, kiderül írásunkból.