NS: európai vezérek; nyerni is meg kell tanulni – csütörtök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.15. 23:40
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

Nikolics Nemanja visszatérése parádésan sikerült a futballválogatottba: Luxemburgban és Costa Rica ellen is gólt szerzett. Igaz, az idegenbeli vereség fájó emlék a Chicago Fire támadójának is. A Nemzeti Sportnak a csatár elmondta, boldogságot, és nem elégtételt érez amiatt, hogy újra viselheti a válogatott mezét. Azt sem tagadja, ha a pályán számítanak rá, szívesen jön haza, de annak nem látja értelmét, hogy a kispadon ücsörögjön. Ez azonban nem azt jelenti, hogy kiváltságokat követel magának, csupán esélyt szeretne kapni. Hogy miként értékeli a nemzeti együttesben eltöltött négy évét, az is kiderül az interjúból.
Nikolics Nemanja
visszatérése parádésan sikerült a futballválogatottba: Luxemburgban és Costa Rica ellen is gólt szerzett. Igaz, az idegenbeli vereség fájó emlék a Chicago Fire támadójának is. A Nemzeti Sportnak a csatár elmondta, boldogságot, és nem elégtételt érez amiatt, hogy újra viselheti a válogatott mezét. Azt sem tagadja, ha a pályán számítanak rá, szívesen jön haza, de annak nem látja értelmét, hogy a kispadon ücsörögjön. Ez azonban nem azt jelenti, hogy kiváltságokat követel magának, csupán esélyt szeretne kapni. Hogy miként értékeli a nemzeti együttesben eltöltött négy évét, az is kiderül az interjúból.

Manchesterben tölthetett néhány napot BuzsákyÁkos és lapunk korábbi munkatársa, Kemény Kristóf. Jelenleg mindketten tanulják, de egyúttal gyakorolják az edzői szakmát: a Grund FC-nél az U15-ös együttest irányítják. Buzsáky játékosként is megfordult Angliában, s bár akkoriban itthon sokan csak legyintettek a második vonal hallatán, mára bebizonyosodott: ebbe az osztályba sem olyan könnyű szerződést kapni, manapság ez magyar futballistának nem is sikerül. Hogy a korábbi válogatott labdarúgó szerint mi lehet a magyar futball jövőjének kulcsa, megtudhatják írásunkból.

A vártnál is simább győzelmet aratott a Falco ellen a férfi kosárlabda FIBA Európa-kupában a Szolnok. A csapat kapitánya, Vojvoda Dávid a lapunknak adott interjúban elmondta, kicsit lassan állt össze az átalakított csapat, de aztán összecsiszolódtak a magyar és a külföldi játékosok, és immár harcos, elszánt és sikeréhes társaság az Olaj. A válogatott játékos nagy fegyverténynek minősítette, hogy sikerült visszaszerezniük szurkolóik bizalmát. Hogy mit vár a hétvégi, Körmend elleni rangadótól, kiderül cikkünkből.

Magyar alelnöke lett LudvigZsolt, a Magyar Röplabdaszövetség főtitkára személyében a Közép-európai Röplabdaszövetségnek. Ez újabb jelentős sportdiplomáciai siker azt követően, hogy 2019-ben Magyarország társrendezője lehet a női felnőtt Európa-bajnokságnak. A magyar sportvezető megbízása négy évre szól, és a teremröplabdáért felel. Hogy mit profitálhat a sportág itthon Ludvig Zsolt megválasztásából, az is kiderül írásunkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik