Női vívó-vk: Márton Anna győzött a szezon első versenyén

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.11.10. 20:48
null
Márton Anna nyerte meg az idény első világkupa-viadalát (Fotó: FIE)
Nagyszerű vívással Márton Anna nyerte meg a női kardozók világkupaversenyét Orléans-ban, ahol táblaelsőként egyedül a kétszeres olimpiai bajnok Mariel Zagunis tudta megszorítani, de megállítani az amerikai sem volt képes az MTK válogatottját.

 

A világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Márton Anna a főtáblán – ahova első kiemeltként került fel – 15:1-re verte a francia Marie Lecoqot, 15:8-ra a dél-koreai Hvang Szeo Nát, majd szoros küzdelemben egy tussal, 15:14-re bizonyult jobbnak az egyéniben kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok amerikai Mariel Zagunisnál.

A folytatásban aztán – a franciaországi viadal honlapja szerint – megint magabiztosabb győzelmek következtek: 15:7-re nyert a francia Manon Brunet, 15:10-re az ukrán Alina Komascsuk, végül a döntőben ugyanennyire az olasz Araceli Navarro ellen.

A vívók új világkupaidénye ezen a hétvégén kezdődött, idén mindegyik szakágban egy versenyt rendeznek és januártól sűrűsödik be a program, melynek tavaszi része már az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozik majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik