NOB: A Sportdiplomata – portréfilm Aján Tamásról

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.10.13. 16:53
Díszbemutatón vetítették le csütörtökön azt a portréfilmet, amely Aján Tamásról, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) elnökéről, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tiszteletbeli tagjáról készült.

A Sportdiplomata című, az Uránia Nemzeti Filmszínházban bemutatott 52 perces alkotás, amelyet Elek Sándor rendezett, végigköveti Aján Tamás életútjának eddigi kiemelkedő állomásait, sportvezetői karrierjét és sportdiplomáciai szerepvállalásait egyaránt. Így képet ad a magyar és a nemzetközi ötkarikás mozgalomban végzett tevékenységéről, fotókkal, interjúkkal is színesítve azt a sajátos világcsúcsnak számító négy évtizedet, amelyet az IWF mai napig hivatalban levő vezetőjeként – 1976-tól főtitkárként, majd 2000 óta elnökként - vitt végig.

Megszólal a filmben számos hazai és külföldi sporszakember, köztük a NOB jelenlegi elnöke, Thomas Bach és annak elődje, Jacques Rogge, s családtagjai, munkatársai, közvetlen barátai is beszélnek róla. Az alkotás bemutatja Aján Tamást magánemberként is, külön epizódot szánva erdélyi útjának, amikor is szülőhelyét, Szamosújvárt kereste fel a stábbal.

A filmet az M4 Sport október 27-én 21.30-tól sugározza.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik