A nők a sportban, a sportmédiában konferencia előadói (Fotó: Tumbász Hédi)


„Tinédzserként eléggé pufók voltam, szerettem csokit és cukorkát enni
mondta Hosszú Katinka. – Nem voltam túl magas, viccelődtem az edzéseken és a versenyeken is. A magyar úszóválogatottban úgy könyveltek el, hogy nem vagyok tehetséges. Csak egy edzőpartnernek tartottak. Az Egyesült Államokban olimpiai bajnokokkal, világcsúcstartókkal úsztam, és természetesen az első edzéseken nagyon messze voltam tőlük. Rájöttem, ha én is mindennap megpróbálom azt megcsinálni, amit ők, megpróbálok napról napra közelebb kerülni a világ legjobbjaihoz, akkor én is lehetek a legjobb. És ez miért ne valósulna meg? Szóval, újra elkezdtem kinyitni ezt a dobozt, és arra jöttem rá, hogy talán nem én vagyok a legtehetségesebb úszó, de mindenkinél keményebben fogok dolgozni.”

Ezután arról beszél, hogy mi történt vele az egyik üzleti tárgyalásán, ahol férfi üzleti partnerét a prezentációja kevésbé érdekelte…

„Üzletasszony vagyok, rengeteg üzleti tárgyaláson veszek részt.Többnyire férfiak az üzletfeleim, velük tárgyalok. Elmondok most egy nagyon személyes történetet. Részt vettem egy üzleti tárgyaláson, amire kiválóan felkészültem.Remek elképzeléseim voltak arról, mit csinálhatunk együtt üzleti partnerként. Beszéltem a lehetséges együttműködésünkről,statisztikákkal dobáloztam. Tényleg, nagyon felkészült voltam, és jól is sikerült a prezentáció. Végeztem, ő rámnézett és azt mondta:inkább elvinnélek táncolni. Az első dolog, amire gondoltam az volt, hogy mi történne,ha ő prezentál nekem, és én mondom neki, hogy inkább elvinném táncolni. Nem hiszem, hogy ez megeshet!”

A konferencián Hosszú Katinka mellett számos, a sport különböző területein, a sportmédiában sikeres nő tartott előadás, mint a kétszeres olimpiai úszó, az Egyesült Államok első női sportriportere, Donna de Varona,  a korábbi olimpiai nyolcadik helyezett tornász, Magyarország első nő televíziós sportriportere, a kongresszus szervezője, dr. Csisztu Zsuzsa vagy éppen a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, 188-szoros francia válogatott labdarúgó, Laura Georges.  

ÍME VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓNK A KONFERENCIÁRÓL!