Kommunikációs partnerének keddi tájékoztatása szerint az intézet a tokiói olimpiáig sporttáplálkozási tanácsadással, valamint egyénre szabott étrend-összeállítással segíti az olimpikonok felkészülését. Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke kiemelte: az olimpiáig hátralévő bő másfél év „rendkívül fontos időszaka a magyar sportnak”.

„A sportolók számára összeállított, legfrissebb tudományos eredményeken alapuló egyéni támogatás segíti őket a hatékonyabb edzésmunkában, a teljesítmény növelésében és a gyorsabb regenerációban, ezáltal jobb versenyeredményeket érhetnek el. Ez döntő lehet a mai élsportban” – közölte a sportvezető, aki hozzátette, miután a MOB-nak mindennél fontosabb a sport tisztasága, ezért csakis szigorú doppinganalitikai vizsgálatoknak megfelelő partnerrel tudnak elképzelni egy ehhez hasonló együttműködést, amely kívánalmaiknak az intézet megfelel.

Szász Máté, a Scitec Institute sporttáplálkozási vezetője kifejtette: az elmúlt években azt tapasztalták, hogy a sportolók nem fektetnek akkora hangsúlyt az étkezésükre, mint az edzésükre.

„A sporttáplálkozás tudománya világszerte gyerekcipőben jár, ugyanakkor egyre nagyobb az igény arra, hogy a sportolók teljes körű, személyre szabott felkészülésben részesüljenek a táplálkozási és a sporttanácsadás területén is” – mondta Szász.