MOB: Ferenc pápa fogadta Borkai Zsoltot és Szabó Bencét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.11.23. 19:42
Ferenc pápa szombaton a Vatikánban audiencián fogadta az európai olimpiai bizottságok küldöttjeit, köztük Borkai Zsoltot, a MOB elnökét és Szabó Bence főtitkárt.

Az eseményre Európai Olimpiai Bizottság (EOC) 42. közgyűlés zárónapján, a 2015. évi I. Európa Játékokról szóló beszámolót követően került sor.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának beszámolója szerint Ferenc pápa beszédében felhívta az olimpiai mozgalom és a nemzetközi sportvilág vezetőinek figyelmét arra, hogy a sportot nevelési céllal használják fel a társadalmak és a fiatal generációk fejlődése érdekében.

A katolikus egyházfő kiemelte: a sport maga a harmónia, de ha a pénz és siker utáni erkölcstelen hajsza eluralkodik rajta, a sport és annak harmóniája is elveszhet.

„Mindannyian tudatában vagyunk annak az elvárásnak és szükségnek, hogy olyan versenyzőket és sportolókat kell felnevelni, akiket az egyenesség, az erkölcsi erő és a felelősségvállalás iránti fogékonyság vezérel” – fogalmazott Ferenc pápa.

Hozzátette: a sport az az egyetemes nyelv, amelyet az egész világ beszél és megért; amely határokon, kultúrán, emberi fajon, vallásokon és ideológián átível.

„Ezért a sport rendkívül értékes erőforrás, és ezért kérem Önöket, hogy a sport a fiatalabb generációk számára a békét, a kölcsönös megértést és harmonikus egymás mellett élést szolgálja az emberiség érdekében” – mondta zárszavában Ferenc pápa a 49 tagország és a nemzetközi szervezet sportvezetői előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik