MOB: Európa az olimpizmus legerősebb bástyája – Kulcsár

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.19. 19:02
Az olimpiai mozgalom európai vezetőivel találkozott Szkopjéban a Magyar Olimpiai Bizottság május 2-án megválasztott elnöke, Kulcsár Krisztián.

„Az európai olimpiai bizottságok szervezete az olimpiai mozgalmon belül kiemelkedő fontosságú” – mondta a mob.hu-nak Kulcsár Krisztián, aki az „olimpizmus legerősebb bástyájának” Európát tartja. A MOB elnöke ezzel a kontinensen rendezett olimpiák számára és az európai sportolók ötkarikás eredményességére utalt.

Kulcsár Krisztián kiemelte: a MOB elnökeként először találkozott az Európai Olimpiai Bizottság ügyvezető elnökével, Janez Kocijanciccsal, Raffaele Pagnozzi főtitkárral, továbbá több nemzeti olimpiai bizottság vezetőjével, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság néhány elöljárójával.

A szkopjei eseményen a júliusi, győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál képviselői is jelen vannak, Kulcsár Krisztián tájékoztatása szerint nekik köszönhetően az európai olimpiai bizottságok 38. szemináriumának, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Olimpiai Szolidaritási Fórumának résztvevői első kézből tájékozódhattak „a szervezés és előkészületek aktualitásairól”.

A mintegy 200 főt számláló sportdiplomáciai találkozón a Magyar Olimpiai Bizottságot az elnök mellett Nagy Zsigmond, a szervezet nemzetközi igazgatója képviseli. A szombaton záródó esemény az első jelentős nemzetközi fórum, amelyen Kulcsár Krisztián már a MOB elnökeként vesz részt.

A szkopjei találkozón az EYOF mellett más olimpiai események szervezőbizottságai is tartanak előadást, így a 2018-es pjongcsangi téli olimpia, a 2018-as Buenos Aires-i 3. nyári ifjúsági olimpia, a 2019-es minszki 2. Európa Játékok és a 2020-as tokiói olimpia képviselői.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik