MOB: együttműködési szerződés a Bajcsy Kórházzal

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.21. 13:58
A sportpályafutásukat már befejező érmes sportolók, valamint a nyugdíjas sportszakemberek minél hatékonyabb egészségügyi ellátását segítő megállapodást írt alá csütörtökön a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézettel.

Bodnár Attila, a kórház főigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte: a megállapodás a budapesti lakhellyel rendelkező, visszavonult olimpiai dobogós, a MOB Mező Ferenc Sportbizottsága által segélyezett világbajnoki érmes sportolók, valamint a kiemelkedő sporteredmények elérésében közreműködő nyugdíjas szakemberek ellátását érinti.Bodnár Attila, a kórház főigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte: a megállapodás a budapesti lakhellyel rendelkező, visszavonult olimpiai dobogós, a MOB Mező Ferenc Sportbizottsága által segélyezett világbajnoki érmes sportolók, valamint a kiemelkedő sporteredmények elérésében közreműködő nyugdíjas szakemberek ellátását érinti.

„Hivatásunk legszebb feladata, hogy teljesebbé tegyük a megbecsült sportolóink és sportszakembereink életét, s egészséges életet biztosítsunk nekik” – fogalmazott a főigazgató. Hozzátette: a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet rendelkezik olyan diagnosztikus feltételekkel, klinikai fekvő- és járóbeteg ellátással és terápiás lehetőségekkel, amelyek lehetővé teszik a megállapodásban rögzített feladatok magas szintű ellátását. Emlékeztetett rá, hogy a kórház tavaly kapta meg a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara Gyakorló Kórháza címet, továbbá öt osztálya oktató osztályi kinevezéssel is rendelkezik.

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke hangsúlyozta, hogy a szervezet a teljes olimpiai családért felel, ezért odafigyel a nem aktív olimpikonokra is. Az együttműködés létrejöttében kiemelte Bodnár András ötkarikás bajnok vízilabdázó, a kórház még ma is aktív sebész főorvosának, a MOB Mező Ferenc Sportbizottság elnökének szerepét.

„Bodnár András hosszú ideje dolgozott azon, hogy az olimpiai családhoz tartozó sportolók is megkapják azt az egészségügyi odafigyelést és hátteret, amelyet ők valóban megérdemelnek” – jelentette ki Kulcsár Krisztián, aki utalt arra, hogy azért éppen a Bajcsy Kórházzal állapodtak meg, mert az intézmény közel 90 éve jelen van a magyar egészségügyben, kimagasló humán-erőforrással és infrastrukturális háttérrel rendelkezik, s évente kétmillió embert kezel.

Bodnár András megemlítette, hogy a kórház mindenkori vezetése „egy jó szóra” már eddig is segítségére sietett azoknak a sportolóknak, akik befejezték az aktív pályafutásukat, s így már nem tartoznak a Sportkórház fennhatósága alá.

Az eseményen megjelent Nébald György, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, valamint Dömölky Lídia és Gedó György ötkarikás aranyérmes sportolók, s valamennyien köszönetet mondtak a kórháznak a megállapodás létrejöttéért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik