MMA: május 9-én rendezik meg a nagy port kavart UFC-gálát

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.04.25. 14:11
null
Ferguson (balra) és Gaethje májusban, Jacksonville-ben csaphat össze (Fotó: ufc.com)
Az MMA-vezető amerikai szervezete, a UFC pénteken bejelentette, hogy május 9-én Jacksonville-ben rendezik meg nézők nélkül az április 18-ról elhalasztott gálát, a UFC 249-et.

 

Mint ismert, a UFC 249 lett volna az az esemény, amelyen négy korábbi halasztás után végre összejöhetett volna a teljes MMA-pályafutása alatt még veretlen, 28 győzelmet számláló könnyűsúlyú világbajnok, az orosz Habib Nrmagomedov és a nyolc éve veretlen amerikai Tony Ferguson meccse. Már a New Yorkba tervezett mérkőzést felvezető sajtótájékoztatók is megkezdődtek, amikor a koronavírus-járvány miatt ismét kérdésessé vált az összecsapás.

A UFC első számú vezetője, Dana White még az időközben Oroszországban rekedt Nurmagomedov „lemondása” után sem tett le a gáláról, melynek főmeccsén az orosz címvédő helyett az amerikai Justin Gaethje lett Ferguson kijelölt ellenfele. Sokáig azonban nem talált helyszínt az eseménynek White, még egy magántulajdonban lévő sziget is szóba került. Végül a televíziós partnerek nyomására elhalasztották az áprilisi időpontot.

Pénteken viszont Dana White bejelentette a május 9-i új dátumot – amiben az ESPN-nel is megegyeztek – és a helyszínt, Jacksonville-t. A gálát zárt kapuk mögött rendezik, tehát a helyszínen nem lesznek nézők. A főmeccs nem változott, Ferguson Gaethje ellen lép az oktagonba (a tét a könnyűsúlyú interim, vagyis ideiglenes világbajnoki cím), és az úgynevezett főkártya programjában szerepel a birkózó olimpiai bajnok, a UFC-nél két súlycsoportban is világbajnok amerikai Henry Cejudo harmatsúlyú címmeccse is a honfitárs Dominick Cruz ellen.

UFC 249 – az úgynevezett „főkártya” programja
UFC 249 – az úgynevezett „főkártya” programja

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik